NY INFO – Cykelvandring Erikruten, Sydslesvig

BEMÆRK ændret sluttid til kl.: 18:00. I mere end 250 år prægede vikingerne Nordeuropas historie. Slien var en af de vigtigste handelsruter på denne tid. Denne smukke cykeltur fører os i vikingernes spor, gennem et fortryllende naturlandskab, forbi idylliske landsbyer og selvfølgelig også direkte langs Slien.

Kosel fæstningskirke ovenfor Mysunde foto: Birte Steg

Husk pas og euros – Tjek hjemmesiden her inden du tager afsted i tilfælde af ændringer. Sluttid ændret med café besøg og eventuelt besøg i St. Petri domkirke.

I 1864 var Mysunde den danske Danevirkestillings østre flanke. Stillingen var stærkt befæstet med skanser. Alligevel prøvede den prøjsiske hærfører Prins Friedrich Karl at bryde igennem ved Mysunde den 2. februar med 6 bataljoner og 64 kanoner, hvoraf de 24 var riflede. I de danske skanser stod 5 kompagnier, som rådede over 14 kanoner. Efter 4 timers heftig kamp, på klods hold, måtte prøjserne opgive og trække sig tilbage.


Café Heldt i Egernførde, foto: Peter Steg

I Egernførde vil vi besøge Café Heldt. Her har været Kaffeehaus Konditorei siden 1869. Vi forudsætter at alle vil med på café, og derfor vil vi forsøge at bestille bord forud. Tilbage fra Egernførde til Slesvig er der mange flotte udsigter, men også et par bakker.


Udsigt til Slien, foto: Birte Steg

Cykelvandringen er moderat svær, hvor der køres i et moderat tempo på asfaltvej, cykelstier, grusveje og stop undervejs. Turen cykelvandres på deltagerens eget ansvar. Cykelhjelm er påkrævet af turlederne pga. vores ansvar for turen. Deltagerne medbringer egen cykel i god stand. Ved udsigt til vedvarende regn udsættes turen til en anden dag i nærmeste fremtid. Regnen vender småstenene med spidsen op ad så chancen for punktering stiger.

Max. deltagerantal 15 personer, så det er efter først-til-mølle-princippet med tilmelding her på hjemmesiden. Der åbnes for tilmelding 2 uger før turen.

Link til flyer: Cykel- vandrekort Hedeby og Danevirke

Tilmelding nedenfor. Tilmelding åbner 7/7 kl. 10:00.

Klik her for at se om der er ledige pladser eller venteliste.

Mødested på kort

Indlæser…