Stevns klint og trampesti, bustur

Vi skal vandre på Trampestien fra Holtug Kridtbrud til Rødvig. Undervejs vil der være stop og fortællinger om Stevns naturcenter, Stevns fyr m.m. Ved Højerup kirke bliver der et længere stop med frokostpause og mulighed for at besøge kirken og gå på stranden. Turen fortsætter til Stevnsfortet og Boesdal kalkbrud med afslutning i Rødvig.

Tur: 16km

Fra: Vi kører i bus fra Hellerup station kl. 8.30. Der vil være tilslutning på Ølby station kl. 9.15.

Til: Ølby station kl. 16.45 og Hellerup station kl. 17.30

Pris: Medlemmer 200kr, gæster 250kr, børn under 14 år halv pris. Betaling kontant eller mobilepay på selve turen.

Deltagere fra lokalområdet er velkomne til at møde op ved Holtug kridtbrud kl. 10 – gratis for medlemmer og 30kr for gæster.

Tilmelding: Fra 1. juli til John Cappelen på johncapppelen@gmail.com eller tlf. 2927 0496

Turledere: John Cappelen og Ole Bertelsen

Foredragsholder og turleder John Cappelen er via sit mangeårige virke hos DMI ekspert i vejr og klima, men han er også meget erfaren mht. geologi og landskabsformer, der har udmøntet sig i foredrag, naturvejledning samt guidning på trampesti og på fossiljagter hos Geomuseum Faxe.

Stevns klint er et spændende og unikt sted at besøge, hvor man vil opleve en del af den geologiske udviklingshistorie’s enorme vingesus. Stevns Klint er en ca. 17 km lang og op til 40 meter høj kystklint opbygget gennem millioner af år af forskellige kalkarter og flint, der står frilagt ved Stevns klint.

Stevns Klint er på UNESCOs Verdensarvsliste, idet klinten, med sit indhold af fiskeler, er et vidnesbyrd om, hvorfor dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter blev udslettet for ca. 66 mio. år siden, da en stor meteor menes at have ramt Jorden. Laget af fiskeler har nemlig et højt indhold af det sjældne metal iridium, der forekommer i meteoritter. Derfor er Stevns Klint en enestående geologisk lokalitet.

Turen mere detaljeret:

Vandreturen starter fra Holtug Kridtbrud til Mandehoved. Der fortælles om Stevns Naturcenter, fuglekig og vejrradar. Videre til Stevns Fyr, hvor der fortælles om fyret, kystudkig, og Hawk missiler.

Der er frokost og pause ved Højerup Kirke med mulighed for besøg i kirken, strandtur osv. Der fortælles om kalk, fiskeler, Asteroidenedslag, Klintekongens hule og Højerup Kirke

Turen fortsætter til Stevnsfortet, hvor der fortælles lidt om fortet og kanonerne.

Videre til Boesdal kalkbrud, hvor der fortælles lidt om kalkbruddet, skaktovne og Stevns Experience oplevelsescenter

Turen slutter i Rødvig, hvor der vil være ca. en halv times pause på egen hånd.

Mødested på kort

Indlæser…