Velkommen til et nyt vandreår med Dansk Vandrelaug

Det bliver et år, som vi kender det, med vandring af samme kvalitet og omfang. Det bliver også et år, hvor DVL arbejder på at finde nye veje og udvikle nye tilbud til de mange, som i disse år har lyst til at gå og vandre noget mere.

Dorrit Christensen. Foto privat

Dorrit Christensen. Foto privat

Det bliver også et år, hvor vi vil værne om Dansk Vandrelaugs særlige kultur. I min første tid som landsformand er jeg flere gange blevet bekræftet i, at DVL er bærer af en værdifuld kultur, som naturligt nok er præget af glæde ved vandring og ved naturen, men også af glæde ved samværet med andre og ved fælles oplevelser. Det er en helt særlig værdi, som vi vil understøtte og fastholde, også når vi skal omstille og udvikle.  

Arbejdet er i gang. Vi er startet med at modernisere organisationen og gøre den parat til at imødekomme nye vandrebehov, udvikle en vifte af nye vandretilbud og være en samarbejdende organisation i Danmark i forhold til friluftsliv og omsorg for naturen.  

Turledere og andre frivillige er allerede i gang – på tværs af landet.  Nogle nye har også henvendt sig til DVL, fordi de gerne vil give en hånd med og gøre en forskel for DVL. Det glæder mig. Og vi kan sagtens bruge endnu flere frivillige, som har lyst til at være med i DVL’s omstillingsproces med fokus på et bredere vandretilbud og en mere effektiv, åben og kommunikerende organisation. 

Et eksempel på den gode energi, der gemmer sig i vores mange medlemmer, finder du på side 14 i det nye VandreLiv-magasin. En gruppe, som ikke kendte hinanden på forhånd, fandt sammen om Gå dig Glad-konceptet.

Jeg tror og tør godt håbe, at I er flere derude, der har lyst til at blive turledere eller på anden måde hjælpe DVL med at omstille sig. Derfor benytter jeg lejligheden til at invitere til samarbejde. I kan skrive til mig på landsformand@dvl.dk, så vi sammen kan finde ud af, hvordan I kan indgå som frivillige i Dansk Vandrelaug. 

Jeg glæder mig til samarbejdet. 

Mange vandrehilsner

Dorrit Christensen
DVL’s landsformand