Dorrit Christensen valgt som ny formand

Efter 8 år med Steen Kobberø-Hansen ved roret skulle der ifølge Danske Vandrelaugs love vælges en ny formand ved det årlige landsmøde. Og her tog Dorrit Christensen fra Københavns Afdeling stafetten.

Dorrit Christensen lige efter at hun er blevet valgt som formand for DVL. Foto Ulla Jeppsson

Dorrit Christensen lige efter at hun er blevet valgt som formand for DVL. Foto Ulla Jeppsson

Ingen kandidater havde meldt sig forud for landsmødet den 4. november 2023 i Odense, måske fordi Steens kæmpe arbejdsindsats for DVL havde skræmt potentielle kandidater væk.

Styrelsen havde på forhånd sikret sig, at den via en række paragrafændringer i DVL’s love kunne arbejde videre i et forretningsudvalg, hvis det skulle vise sig, at der heller ikke på selve landsmødet ville være en frivillig til posten.

Men de mange ændringsforslag skabte stor debat, hvorefter Styrelsen valgte at trække nogle dele af forslagene. Og derfor skulle der findes en formand på landsmødet, hvilket fik Dorrit til at melde sig.

Straks rejste hele salen sig og gav Dorrit et langt og varmt bifald med på hendes nye vej som landsformand.

– Det bliver en stor og spændende opgave at overtage formandskabet efter Steens kæmpe arbejde. Jeg vil gøre mit bedste og glæde mig til samarbejdet, siger Dorrit.

Fokus på udvikling

Dorrit Christensen har været medlem af Styrelsen i et år. Her er hun som formand for udviklingsudvalget dybt involveret ’DVL version 2’, hvor 13 punkter er blevet til seks indsatsområder.

Hun afholder bl.a. regelmæssige udviklingsmøder med turlederne online, ligesom sekretariatets arbejdsopgaver og funktioner er blevet analyseret sammen med det nyvalgte styrelsesmedlem Runa Brøchner fra Silkeborg Afdeling med henblik på det fremtidige arbejde.

Dorrit er samtidig projektleder for Historiske Vandringer og har tidligere arbejdet som projektleder for Naturstafetten under Vores natur, som Friluftsrådet, Naturstyrelsen, Danmarks Radio og naturhistoriske museer stod bag i 2020-2021.

Fra sit arbejdsliv har Dorrit masser af erfaring med ledelse af kommunale udviklingsprojekter. Hun har været medlem af DVL i snart 10 år, er turleder i Københavns Afdeling og kredsrepræsentant i Friluftsrådet. Hun finder glæden som en af turlederne på de særlige Gå dig Glad-ture, ligesom hun nyder at tage på vandreferie i ind- og udland. Hun er også medforfatter på bogen ’Gå tur – København og Frederiksberg 52 ture’.


Læs også:
Mød menneskene bag Historiske Vandringer

Pludselig ringede telefonen …