Glæden ved at vandre smitter i gå dig glad-gruppe

Et medlemskab i Dansk Vandrelaug åbner døren til frisk luft i godt selskab og oplevelser. Her deler en af vores mange turledere nogle af sine gode vandrehistorier.

Det gode humør smitter i Dansk Vandrelaug. Foto Camilla Dam Jørgen Leth

Det gode humør smitter i Dansk Vandrelaug. Foto Camilla Dam

I københavnsafdelingens gå dig glad-gruppe gør vi ting, som ikke alle gør.

Sidste jul rendte vi rundt med hinanden i hænderne og sang ’nu er det jul igen’ i Amaliehaven. Andre gange har vi stået på stier og sunget.

En gang legede vi en sangleg, ’frem mod hinanden, bukke for hinanden,’ – hvor vi skulle stå i 2 rækker i HC Ørstedsparken og danse 2 og 2 igennem rækkerne.

Folk kikker på os og smiler. Vi er ikke just ungersvende og ungmøer, og så vækker det lidt munterhed at se os hengive os til leg og sang i det offentlige rum.

Vi laver også forskellige slags balanceøvelser. En gang gik vi over Dyssebroen på Christiania og skulle prøve at gå så langsomt som muligt. Det udviklede sig til en slags gakkede gangarter, – og der samledes en del unge mennesker omkring broen for at se, hvad der foregik med disse ældre mennesker.

Nogle børn kikkede på os og spurgte: Er det en børnehave for voksne?

Ja, hvorfor ikke. Det er sjovt og dejligt at give slip og bare gøre noget, som man egentlig synes er tosset. Og det er det sikkert også, – men så morer man sig over det, – og så er det vel ikke så tosset alligevel?

Af Hans Henrik Kleinert, turleder i Københavns Afdeling

Vil du med ud og gå dig glad?

Kig på listen over Københavns Afdelings mange vandreture. Gå dig glad-turene foregår altid om tirsdagen, hvor de begynder kl. 10. De er typisk 5-7 km lange og slutter som oftest på en cafe, hvor der er tid til en kop kaffe for egen regning.

Følg i turledernes fodspor

Hvis du generelt er på udkig efter god motion i godt selskab, arrangerer vi årligt omkring 2.200 vandreture i hele landet.

Første skridt tager du ved at klikke på Danmarkskortet her og zoome ind på dit område. Mød så op på det angivne mødested og følg i turledernes fodspor sammen med alle de andre friske mennesker, som gør dig selskab.


Ligger du også inde med en god vandrehistorie? Del den med de andre medlemmer ved at sende den til Camilla.