Lav mad i det fri

Mette Arleths bog er alsidig som opslagsværk. Den beskriver mange forskellige aspekter af, hvordan man forbereder, tilbereder og opbevarer mad til ture og hjemme på bålet.

Fra Lav mad i det fri. Foto Mette Arleth

Fra Lav mad i det fri. Foto Mette Arleth

Af Ulla Petersen, DVL Fyn

Der er forskellige kapitler, der omhandler at dehydrere mad til længere ture, hvor længe det kan holde sig ved forskellige opbevaringsmetoder. Samt beskrivelser af hvilke metoder der kan anvendes/findes til at lave mad, både til hverdag og på korte – som længere ture ud i naturen. 

Ligeså er bogen fyldt med underholdende historier fra forfatterens egne turoplevelser med sjove tvist fra bl.a. børnefilmen Junglebogen, som bringer smilet frem under læsningen.

Forfatteren bringer meget aktuelle temaer om miljø og genbrug ind, blandt andet i forhold til at passe på naturen, så man bliver klogere på at passe på f.eks. træer med birkebark, og hvordan restemad og lidt kedelige grøntsager fra køleskabet kan tørres og bruges som krydderi i retter eller hele gryderetter som tørres. 

I bogen følger mange opskrifter, som er nemme at gå til, og som jeg med egne vandrevenner kan gøre brug af på vores ture, samt med familien på tur eller i haven til bålmad. 

I ’Lav mad i det fri’ har jeg fundet svar og er dermed blevet klogere på, hvilket udstyr der bedst egner sig, når man skal alene på tur, vil lave mad fra bunden på turene eller blot har brug for en brænder og lignende til at koge vand til en færdigret. 

Jeg har været så privilegeret at have deltaget i et kursus med Mette Arleth, som handlede om tørring af mad/retter til ture. Vi afprøvede forskellige måder at lave kartofler på – mos, skrællede og tørret. Og maden var god. 

Forsiden af bogen Lav mad i det friForfatter: Mette Arleth
Titel: Lav mad i det fri
Omfang: 196 sider
Forlag: Muusmann Forlag, 2021
Pris: 229,95 kr.

Læs et uddrag af bogen på forlagets side.

 

 

 

 


Gå ombord i DVL’s boganmeldelser