Nordkyststien – Langs den danske Riviera mellem Helsingør og Hundested 

Den sjællandske nordkyst gemmer på spændende seværdigheder og unikke naturoplevelser. Den nye vandreguide fra Ulla Conrad er let læst, illustreret med velvalgte fotos og lige til at tage med sig på en tur – hvad enten det er en dagtur, eller man vil gå hele ruten. 

På vandretur i klitterne ved Hundested Foto Bente Michelsen.

På vandretur i klitterne ved Hundested. Foto Bente Michelsen.

Af Alice Mørch 

Bogen giver i fire etaper en beskrivelse af Nordkyststien. Etaperne er på mellem 12 og 22 km og går imellem kystbyerne Helsingør, Hornbæk, Gilleleje, Tisvildeleje og Hundested, og det er nemt at komme til med offentlig transport. For hver etape tages læseren i hånden med en minutiøs beskrivelse af ruten og de seværdigheder og oplevelser, som er undervejs. I slutningen af bogen er der oversigt over overnatning, spisesteder, seværdigheder, litteratur og nyttige links. 

Den er fyldt med små fotos, som på indbydende vis illustrerer stemningen langs ruten. Man får lyst til at gå på sightseeing i Helsingør, stifte bekendtskab med Hellebæk – som er et at de helt tidlige danske industrisamfund, blive rusket igennem af vinden ved Nakkehoved Fyr, drikke vin med den kreative klasse i Tisvildeleje, lede efter trolde i Troldeskoven og besøge Knud Rasmussens fantastiske hus ud til havet. Jo, der er lidt for enhver smag. 

For folk i København og omegn er det nemt at tage toget nordpå med bogen i lommen – klar til en endagstur med vandring i smukke og interessante omgivelser. Hvis man kommer længere væk fra, eller har lyst til at gå hele ruten, er det også muligt at finde overnatning undervejs.   

Bogen har et lille format, som gør det nemt at have den med sig, og jeg vil klart anbefale den, hvis man har lyst til at vandre og lære mere om Nordkysten.

Nordkyststien af Ulla ConradForfatter: Ulla Conrad
Titel: Nordkyststien – Langs den Danske Riviera mellem Helsingør og Hundested
Omfang: 152 sider
Forlag: Hovedland, 2022
Pris: 199,95 kr.