Tyndakset Gøgeurt i Stevning Skov på Als

Tyndakset Gøgeurt er en af de første orkidéer der springer ud i Danmark – Det sker her sidst i april og først i maj. Kik godt efter derude i bunden af vores mange gamle bondeskove.

Tyndakset Gøgeurt

Tyndakset Gøgeurt i skovbunden lige nu

Mange af gøgeurternes folkelige navne skyldes deres anvendelse som et middel der skulle stimulere den seksuelle lyst (afrodisiaka). Det er inspireret af artens testikel lignende par af ovale rodknolde. Det er der lige så lidt sandhed i som f.eks. i det at spise østers skulle bevirke.

Fladstjernen lyser op i det grønne

Stor Fladstjerne
Stor Fladstjerne langs stier og veje

Fladstjerne hvis hvide blomster, der ligner flade stjerner, lyser lige nu vældig op langs stier og veje.

Planten tilhører Nellike-familien, og er hos os almindelig. I Norge, hvor webmasteren og konen ofte vandrer rundt, er den sjælden og kaldes ”Stjerneblom” på norsk.

Nu må vi ikke glemme at tage på vandretur.

Maj-måned byder på et forskelligartet program, hvor de bynære ture i Haderslev og Sønderborg er startet.

Søndag den 5. maj 2024 har turleder Preben Rom arrangeret en tur han kalder Forår i Lindet skov. En tur hvor samværet og den gode samtale vil være prioriteten.
Se turen her>>

Søndag 5 – 7. maj 2024 har turleder Karl Arne Winther en vandretur og overnatning i shelter på Broagerland – Få (4) pladser.
Se turen her>>

Søndag den 12. maj 2024 har turlederne Birte og Peter Steg en tur Frøkoncert ved Winderatter See. Turlederne anbefaler at holde nøje øje med hjemmesiden, idet det kræver en solrig og varm dag, og helt perfekt også vindstille.
Se turen her>>

Søndag den 19. maj 2024 har turleder Niels Asmussen arrangeret en tur Als Rundt, Fjordmosen – Mommark. Niels fortsætter vandringen på Alsstien og begynder på en ny runde. På denne tur vil der være chancer for at studere gøgeurter. BEMÆRK nyt startsted: P-pladsen ved Blommeskobbel (Sønder Kettingskov 31A, 6440 Augustenborg), GPS: 54.951649, 10.020504. Start er kl.: 9:45.
Se turen her>>

Mandag den 20. maj 2024 har turlederne Birte og Peter Steg arrangeret en tur Lige over grænsen til mølledag. Det er en gentagelse af sidste års tur, men ad nye veje og stier. Hold øje med hjemmesiden – Der vil komme info om eventuel tilbage kørsel med bus.
Se turen her>>

Søndag den 26. maj 2024 har turleder Orla Marcussen og hjælper Jytte Astrup Møller arrangeret en Vandretur på den smukke halvø Holnæs ved Flensborg fjord – Den nordligste spids af landskabet Angel.
Se turen her>>

Hold din turkalender ajour

Nu finder du en komplet oversigt over alle vores ture for februar og marts her på hjemmesiden – To måneder forud.

Det er et mønster vi i afdelingen vil gøre alt for at holde. Derfor hold dig ajour med afdelingens ture her på hjemmesiden.
Det er især vigtigt efter at VandreLiv ikke mere kommer i trykt udgave, men kun digitalt og det uden turoversigt.
Læs mere om det digitale VandreLiv her>>

Nyhedsbrevet

Et mindre antal af medlemmerne af DVL Sønderjylland er ikke tilmeldt nyhedsbrevet.
Læs mere om vores nyhedsbrev her>>

Sværhedsgrader

Flere turledere i DVL Sønderjylland opgiver sværhedsgrader for deres vandreture.
Forstå sværhedsgrader her>>

Sådan får du en aftale om samkørsel

DVL Sønderjylland vil gøre det enkelt at arrangere samkørsel med andre medlemmer i dit nabolag, når du vil med på en vandretur i en anden del af landsdelen.

Derfor har foreningen oprettet en samkørselsgruppe på Google. Det kræver kun tre enkle trin at arrangere samkørsel.
Se hvordan>>

Vandreferie

Indtryk fra vores vandreferie "Læsø, perlen i Kattegat" i 2023.
Indtryk fra vores vandreferie “Læsø, perlen i Kattegat” i 2023.

Dansk Vandrelaug tilbyder vandreferier i Danmark og udlandet.
Ferierne er altid tilrettelagt af vandrere for vandrere, og man skal være medlem af DVL for at deltage. Også turledere i DVL Sønderjylland arrangerer vandreferier.

Den samlede oversigt.