Vandrestave spidder førsteplads i fotokonkurrencen 

For andet år i træk er Rie Lambæk Mikkelsen taget på vandreferie i Norge for derefter at vinde fotokonkurrencen. Pia Persson er nummer to med et lærerigt billede fra Island, imens Jytte Nielsen indfanger lyset på en vestsjællandsk højderyg på 3.-pladsen. 

Juhu for stave. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Juhu for stave. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Af Camilla Dam 

Med ’din fortolkning af DVL på tur’ som tema har vi modtaget 48 skønne bud taget på ture i ind- og udland i 2022. Og dommerkomiteen, som består af Karen Schmolke, Jan Adler Nissen og Christian Lauritzen, pegede entydigt på Ries, da de skulle vælge vinderbilledet.

(Klik på alle billederne herunder for at se dem i fuld figur)

Nr. 1: Juhu for stave af Rie Lambæk Mikkelsen  

Vandreferier i norske Espedalen er åbenbart noget helt særligt, for med et nærbillede af en stejl vandretur, hvor vandrestavene er taget i brug for bedre at kunne forcere fjeldet, genvinder Rie titlen som årets mesterfotograf. Billedet er taget så tæt på, at vi kan mærke pulsen stige af anstrengelserne. Der er en stærk bevægelse i dramaet, og billedfladen er godt udfyldt med vandrernes bevægelse diagonalt ind i billedet. Et flot farvespil natur og beklædning imellem, hvor de mange røde nuancer fanger øjet. Og med den tætte beskæring accepterer vi fuldstændig, at de to forreste er hovedløse. Det skaber blot mere nærvær. Vi er nr. 6 i rækken af vandrere på vej op, imens vi aner det uendelige landskab i baggrunden. Det er en klar nr. 1. 

Med årets pletskud følger et gavekort til Friluftsland på 1.000 kr. 

Nr. 2: Koncentration og korrekt vadeteknik af Pia Persson 

Her får vi en meget pædagogisk illustration af, hvordan man passerer en strømrig elv. De stærke hjælper de svage over i fællesskab. Der er flotte farver i billedet, endda med en rødlig jakke i midten af de fem vandrere. Vi ser deres skygger spejle sig i forgrunden, hvor krusningerne på vandet røber en del af årsagen til at passere på denne vis – strøm. Dommerne ville ønske, der var zoomet lidt mere ud, så vi fik mere perspektiv ind i billedet, men ellers et flot billede, som også stråler af DVL’s sociale samvær. 

 Andenpladsen udløser et gavekort til Friluftsland på 750 kr.

Nr. 3: Vinterdag på Høve-højderygsstien af Jytte Nielsen

Som vi alle ved, kan vi også hente masser af skønne motiver i Danmark. Det illustrerer dette billede fra en januardag i Vestsjælland til fulde. De store vidder bølger frem, imens eftermiddagssolen fanges af skyer, vandrerne og det store træ i baggrunden. De vandrende tegner en flot streg i landskabet. Som et plus har den bageste vandrer hovedet over horisonten og kan overskue det hele. Det er et harmonisk og smukt billede, som giver os lyst til at gå turen selv – et klassisk vandremotiv. 

Med tredjepladsen følger et gavekort til Friluftsland på 500 kr. 

Hædrende omtale  

Skygger af Pia Persson

Mere hæder til Pia, som her flot har fanget en række vandrende skygger, igen på Island, under en flot dramatisk himmel. Baggrunden giver billedet dybde og fortæller samtidig, hvor højt oppe vi er. Det er en spændende måde at vise en lang række vandrere på. 

Flyvende rygsæk af Mette Høeberg 

Nogle gange bliver man ramt af specielle personsituationer, når billeder skal vurderes. Sådan er det med dette, hvor vi i første sekund tænker, sikke det blæser, indtil det går op for os, at der er tale om en særlig måde at tage rygsækken på. Billedet ville stå endnu stærkere, hvis det blev beskåret lidt. 

Her er de fire mesterfotografer bag årets bedste billeder

Stor tak 

Tak til medlemmerne for de mange flotte billeder, som I har uploadet til fotokonkurrencen 2022. Dem vil vi med glæde genbrug på hjemmesiden og i nyhedsbrevene fremover. 

Ligeledes tak til dommerkomiteen, der bestod af Karen Schmolke fra DVL Storstrøm, Jan Adler Nissen fra DVL København og Christian Lauritzen fra DVL Gentofte. 

Dansk Vandrelaug benytter samtidig lejligheden til at takke Friluftsland for at have sponsoreret de tre præmier til vinderfotograferne.  

Fotokonkurrencen 2023 

Temaet for årets fotokonkurrence er din fortolkning af en historisk vandring med DVL – din vandrehistorie. Og da præmierne er lige så flotte i år, er det blot at tage mobilen eller det større kamera frem, når du er ude på tur. Så er det måske dig, der leverer vinderbilledet. 

Reglerne er enkle: Du skal være medlem af DVL, du kan højst deltage med tre billeder i konkurrencen, og de skal være taget på en DVL-tur. Og den uvildige dommerkomite foretrækker billeder med vandrere på. 

Billederne uploades på fotokonkurrence.dvl.dk, hvor du kan udskifte billeder, indtil konkurrencen slutter den 22. oktober 2023.