At sikre sig mod en kold eller våd bagdel! 

Vil du undgå at blive kold og våd i bagdelen, imens vi holder pause og får en kop kaffe eller te under vandreturen? Så tag et kig på disse anbefalinger til nyt udstyr.

Pause i Hesede Skov. Foto Jens Arrent

Vi finder de bedste steder til pausen - her i Hesede Skov. Foto Jens Arrent

Af Kirsten Larsen 

Når man er på tur – kort eller lang – vil man ofte tage sig en pause. Enten for at få noget at spise eller drikke, eller for at slappe af eller fordybe sig i naturen. Uanset om det foregår i græsset, på en stub eller en bænk, vil der ofte være vådt, snavset eller koldt. Derfor er et siddeunderlag praktisk at have med i rygsækken. De billigste finder du nok i Flying Tiger eller lignende butikker – her er nogle dyrere forslag. 

Se efter: 
  • Hvor meget vejer det?
  • Kan det foldes sammen så det ikke fylder meget i sækken?
  • Har det en iøjnefaldende farve (man kan let glemme sådan en lille sag hvis den er “naturfarvet”)
  • Er det vaskbart?
TLT FOLD-siddeplade
TLT FOLD-siddeplade

TLT FOLD Seat siddeplade

En let og meget robust siddeplade. Mål: 30x28x1,5 cm. Vægt: 40 gram. Sammenfoldet 14x11x6 cm. Smuds- og vandafvisende. Græskarfarvet på den ene side, grå på den anden, som er belagt med et tyndt lag varmereflekterende alufolie. Det er den side man sidder på. 

Set hos Eventyrsport til: 99 kr. 

(10 % rabat for DVL-medlemmer) 

Se, hvor du som medlem ellers kan få rabat

Asivik Ultralight Seat
Asivik Ultralight Seat

Asivik Ultralight Seat

Den røde, selvoppustelige siddepude har tre vigtige egenskaber: den isolerer nedadtil, giver en behagelig blød siddeflade og holder dig tør. Mål: 40x30x3,8 cm. Vægt: 115 gram. Sammenpakket i pose: 16,5×6,2 cm. Den selvoppustelige egenskab gør den ekstra isolerende. Den kan også bruges som pude derhjemme hvis stolen er lidt hård. 

Set hos Spejder Sport: 199 kr. 

(8 % rabat for DVL-medlemmer) 

Therm-A-Rest Lite Seat
Therm-A-Rest Lite Seat

Therm-A-Rest Lite Seat

Robust og behagelig selvoppustelig siddepude, der giver stor siddekomfort med lille pakkevolumen. Den er basalt set en miniudgave af et selvoppusteligt liggeunderlag. Mål: 41x33x3,8 cm. Vægt 113 gram. Pakket: 15×6 cm – en integreret elastiksnøre holder sammen på underlaget når det er rullet sammen. Fås i himmelblå og grøn. 

Set hos Friluftsland: 299 kr. 

(15 % rabat for DVL-medlemmer og 20% for frivillige)

Produkter til Nyt udstyr udvælges af redaktionen blandt VandreLivs annoncører.