Brug naturen – men brug den med omtanke

Jeg har hørt, at der flere steder i landet i dag har været for mange danskere ude at gå de populære steder. Man har stort set gået i kø eller i kæde nogle steder. Og det duer ikke !
Mit råd er derfor: SPRED JER

Hej alle

I dag var jeg på en dejlig vandretur for mig selv på kvalitetsstien ved Kongskilde syd for Sorø i pragtfuldt vejr og i pragtfuld natur.

Se en video fra min tur i dag (husk at tænde for lyden):

Hvis du blev inspireret, kan du finde mange flere stier her på Danmarks bedste sti-hjemmeside.

Husk også at kigge forbi vores Facebookgruppe, hvor der bliver lagt mange gode forslag og idéer op til egne ture.


Opfordring: brug naturen med omtanke

Det kan virkelig anbefales at komme ud i naturen i denne tid. Det er sundt både fysisk og mentalt.

Men man skal bruge naturen med omtanke. Jeg har hørt, at der flere steder i landet i dag har været for mange ude at gå de populære steder. Man har stort set gået i kø eller i kæde nogle steder. Og det duer ikke !

Mit råd er derfor: SPRED JER

Man kan sprede sig både i tid og i rum.

Tid
Først og fremmest behøver vi alle ikke at gå en tur mellem kl. 13-16. Spred turene over dagen. Der er ikke noget bedre end at komme tidligt afsted ud i en frisk, kølig og klar morgenstund. Fuglene synger og der er fred derude. Eller slut dagen med en rask tur, inden solen går ned.

Rum
Man skal også sprede sig i naturens rum. Hold altid mindst 2 meters afstand til dem, som du ikke deler husstand med. Og det gælder hele tiden og altid.
Og så skal vi ikke tage det samme sted hen allesammen. Det er tankeløst.
Det er derimod klogt at prøve at finde nogle steder længere væk fra byerne, hvor ikke alle kommer.

F.eks. mødte jeg i dag på min tur ved Kongskilde en lille familie, som bor på Nørrebro i København. Vi faldt i snak – på god afstand, måske 5 meter – og de fortalte, at netop var taget til Kongskilde for at komme væk fra mængden. Se, det var kloge mennesker, der gik i naturen med omtanke. Dem kan mange lære af.

Men hvis man nu kommer til et sted, hvor der går mange, så hold pæn afstand op til dem, der går foran. Og det er 10 meter. Derved forstyrrer man dem ikke, og man holder sig udenfor “farezonen” af dråber i luften. Og hvis man skal forbi, så gå forbi med så mange meters afstand som muligt. Og gerne udenfor for stien. Det gjorde jeg selv i dag, og folk har fuld forståelse og anerkendelse for dette.

Igen: brug naturen med omtanke, for det er sundt.

Ha’ en god dag derhjemme og derude.
Mange hilsener

Steen