DVL anbefaler Horsens’ vandreområde

Området omkring Horsens byder på mange naturoplevelser i form af bakker, vandløb, søer og fjord. Og der er mange gode vandrestier. 

Ejer Bjerge. Foto Iris Francek

Ejer Bjerge. Foto Iris Francek

Ejer Bjerge 

Sporet ved Ejer Bjerge går gennem de 3 højeste punkter i Danmark: Ejer Bavnehøj (170,35 m), Møllehøj (170,86 m) og Møgelhøj (169,4 m).

Den 3 km lange tur starter på p-pladsen ved Ejer Bavnehøj, og du kan nyde en storslået udsigt på den lille rundtur mellem toppene. Gå op i Genforeningstårnet for at få en endnu bedre udsigt. Tårnet, som blev indviet i 1918, er 12,5 m højt, og den markante bygning kan ses på lang afstand. 

Ejer Bavnehøj har navn efter landsbyen Ejer. Og bavnehøj kommer af, at man tidligere tændte bål (bavner) i tilfælde af angreb fra fjender. Ved at tænde bavner mange steder kunne man advare befolkningen og være forberedt på angreb. Ved Ejer Bavnehøj ses også en 2,3 m høj træskulptur af heksen Ma Ram, som reddede den nærliggende Ousted Kirke fra at blive knust af Lindormen. 

Væltede træer ved Hundshage. Foto Iris Francek.
Væltede træer ved Hundshage. Foto Iris Francek.

Du kan også holde øje med DVL Horsens’ turprogram – så får du godt selskab med på turen.

Kyststien fra Snaptun til Juelsminde 

Turen er i alt 22 km lang, men den kan opdeles i flere etaper. Du kan starte fra havnen i Snaptun og følge stien til Hundshage. Undervejs passerer du ved Hesteodde et par kanoner, som under svenskekrigen skulle forsvare indsejlingen til Horsens Fjord. Ved Hundshage er der nogle stejle skrænter med store træer. Efterhånden som havet underminerer skrænterne falder nogle af de yderste træer i vandet, hvor de bliver liggende i lang tid. Det er et meget specielt syn. 

Turen fortsætter langs marker til Jensgaard og videre til bugten As Vig med gode sandstrande. Herefter vandrer du ind i landet til Palsgaard. Her er der en stor park med offentlig adgang i dagtimerne. Igennem en årrække er der indkøbt nye kunstværker til parken, så både naturen og kunsten er værd at lægge mærke til. 

Endelig fortsætter turen gennem Sandbjerg Vig langs sandstranden til p-pladsen Bugten i Juelsminde. Der er gode bademuligheder undervejs på turen.

Af Kirsten Lindbæk Knudsen, DVL Horsens


Lad dig også inspirere her

De bedste vandrestier i Region Midtjylland
De bedste vandrestier i Region Syddanmark
Fjernvandrevej E1 på Hærvejen
DVL anbefaler Kolding
DVl anbefaler vandreture i Aarhus
Vandrestier og vandreruter i Danmark – geografisk

Emner