Jeg mødte den store kærlighed på en vandretur i DVL

Julen er hjerternes fest. Derfor er der god plads til at dele en vandrehistorie, der går lige i hjertet, og som bekræfter, at Dansk Vandrelaug er meget mere end vandring.

Fællesskabet langs Roskilde Fjord. Foto Jens Arrent

På en tur langs Roskilde Fjord. Foto Jens Arrent

Søndag d. 30. juni 2019 havde DVL Roskilde Afd. planlagt en vandretur fra Roskilde station til Lynghøjsøerne. Det var med lidt at spise og drikke derude. Solen skinnede fra en skyfri himmel.

Jeg mødte op på Roskilde Station lidt i 10.00. Inden for døren til venteværelset stod andre vandrere og ventede.  Deriblandt en sød dame, som spurgte mig om jeg skulle med ud og vandre. ”Ja, det skal jeg, man kan da ikke skjule noget”, sagde jeg. Vi havde vandrestøvler på, og rygsækken med.

På turen ud af byen og af stier til Lynghøjsøerne talte vi lidt sammen. Og vi fandt ud af, at vi begge havde mistet vores kære til kræften. På vejen hjem talte vi noget mere sammen, og vi var 3 vandrere, der sluttede af med kaffe og et par småkager, inden vi gik hjem. Men jeg nåede lige at sige, at vi havde byfest i Køge i uge 35, hvis det var noget. Og det var det. Vi mødtes igennem 5 måneder på nogle vandreture.

I slutningen af november gik vi en tur fra Solgårdsparken til Vallø Slotspark. Det var en dejlig tur. Det havde regnet godt dagen før, og der var mange trærødder på tværs af stien. Men også nogle steder 10 cm dybe vandhuller. ‘Desværre’ er der ikke nogen belysning på stierne i skoven, og derfor tilbød jeg en hånd for ikke at falde. Til tider blev hånden holdt lidt længere end nødvendigt.

Fra den dag indså vi, at der skulle bygges videre på et godt venskab. Og det blev der også. Det betyder, at vi i dag er mere sammen end fra hinanden, og at vi er kærester.

Så vandreture er ikke så tosset.

Af Allan Christensen, DVL Roskilde