Naturpark Amager med børn – 2,5 km vandretur

Naturpark Amager er et fantastisk udflugtsmål til en vandretur med små børn. Her kan man vandre en en grøn kløversti på 2,5 km, som byder på flot natur med græssende kreaturer og syngende fugle. Se her en video af ruten.

Af Majbrit Søgaard

I Naturpark Amager kan man på Kalvebod Fælled gå en grøn kløversti på 2,5 km. Turen er særdeles velegnet som vandrerute for børn.

Vandreturs-tester

Videoen herunder viser Frode på 4 år og Bodil på 6 år, der vandrer ruten med deres mor, Majbrit, på en regnvejrsdag i juni. Videoen viser ruten, som de går den, med dét, som de oplever undervejs.

 

På turen oplever man de åbne græsoverdrev med græssende kreaturer. Man kommer også forbi den meget anderledes og spændende naturlegeplads Himmelhøj, hvor natur og landskabskunst smelter sammen.

Desuden kommer man forbi Naturcenter Amager, hvor man kan lære mere om Naturparken og spise i caféen.

Vandreruten og hele Naturpark Amager er nem at komme til, enten med Metro (stoppested Vestamager Metrostation), i bil (parkering fx i den nordlige del på Otto Baches Allé, 2300 København) eller på cykel.

Sådan finder du rundt

Ruten på 2,5 km begynder og slutter ved den nordlige indgang af Naturparken (Otto Baches Allé, 2300 København), og er en såkaldt grøn kløversti.

Grøn kløversti i naturpark amager
Den grønne kløversti begynder og slutter ved indgangen mod nord i Naturpark Amager.

Kløversti-konceptet går ud på, at der altid er fire ruter af forskellige længder, som alle begynder og slutter samme sted. De er markeret på ruten med et kløverblad af rutens respektive farve. Så på denne rute følger man den grønne kløver.

Rutebeskrivelse

Begynd i det nordligste hjørne af Naturpark Vestamager

Tag stien længst mod venstre og gå ned til man kan se de høje sorte træpæle, som man kan gå ind imellem. Området er en del af Naturlegepladsen og hedder Insektskoven.

Naturlegepladsen Himmelhøj
Naturlegepladsen Himmelhøj er en meget anderledes og superfed legeplads

Fra Insektskoven går man vestpå hen til det store træskib.

Herfra kan det være lidt svært at finde stien igen. Man kan enten gå tilbage til asfaltstien man kom fra og så dreje sydpå, eller man kan med det samme dreje direkte sydpå fra skibet. Man skal ende med at fange den midterste af de tre asfaltstier, der går ind i naturparken.

Fortsæt på asfaltstien sydpå til Fårestien kommer. Den skal man til venstre ad. For enden af denne drejer man til venstre.

Får i Naturpark Amager
På turen går man ind i en fårefold.

Efter nogle hundrede meter når man til en sti og et skilt mod venstre, som fører til Naturcenteret. Man kan vælge at gå ligeud her, hvorefter man så kommer tilbage til start. Eller man kan gå ind til Naturcenteret. Her kan man gå ind og kigge og man besøge caféen. Fra dette område går en sti mod nord, som hurtigt fører tilbage til udgangspunktet.

Regnvejr i Naturpark Amager
Sidst på ruten kan man enten fortsætte ligeud eller dreje ind til venstre. Hvis det ikke regnede dagen, hvor billedet blev taget, så ville der formentligt have været masser af insekter summende over de lavvandede søer bag skiltet.

Morens vurdering af stien

Ruten er en god rute, da den er nemt at komme til og rummer flot åben natur med mulighed for at se får og køer.

Desuden fordi der – udover selve vandreruten – også er mulighed for leg på naturlegepladsen samt mulighed for en ekstra oplevelse på Naturcenteret.

Fisken Bob ved Naturcenter Amager
På ruten svømmer fisken Bob forbi, som man gerne må fodre med hård plast.

Naturpark Amager et godt sted at påbegynde vandringen med børn. For området er stort med mange stier. Så i takt med at børnene bliver ældre, så kan man nemt udvide længden på vandreruterne.

Ruten er velegnet til barnevogn/klapvogn og kørestol.

Læs mere
Naturpark Amager

Tak til Friluftsrådet

Dette videoprojekt er støttet af Friluftsrådet. Formålet med projektet er at vise gode vandreruter for børn i Københavns bynære natur.