Vandring på en kold vinterdag

Her på en solbeskinnet februardag kan man, lige pludselig i de levende hegn, støde på en lille flok fouragerende halemejser. Halemejsen er vores mindste mejse, og i den kolde vinternat sover halemejserne i mindre kuld krop mod krop for at holde varmen.

Halemejse spottet i Nordals Naturpark

Halemejse spottet i Nordals Naturpark

Halemejsen har også fundet vej til poesien her i en tekst af Svend Kaulberg (Fra radioens ”Dagens pausefugl”) – Halemejsens sarte rødlige, grålige og sorte farver klæ’r den lille buttede, kuglerunde krop så godt, og den lange elegante hale dikker let og yndefuldt i takt til den legende, hoppende flugt … Ganske stille – næsten uden at trække vejret – står man og betragter de små alfers åndeagtige færd gennem det sneflimrende grenmylder.

Generalforsamling 2024

Afdelingen afholder ordinær generalforsamling den 2. marts 2024 på Medborgerhuset Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted, 6200 Aabenraa.
Læs mere om arrangementet her>>

Nu må vi ikke glemme at tage på vandretur.

Søndag den 4. februar 2024 har turleder Niels Asmussen arrangeret en tur gennem Soldaterskoven, Gallehus, Møgeltønder og retur til Tønder.
Se turen her>>

Søndag den 11. februar 2024 har turleder Niels Asmussen arrangeret en tur gennem Draved skov, forbi Teltkroen og retur til Løgumkloster.
Se turen her>>

Søndag den 18. februar 2024 har turleder Erling Sørensen arrangeret en tur gennem Haderslev Dyrehave. Der er ca. 200 dådyr og 20 krondyr. De er lettest at komme tæt på om vinteren når de samles ved foderpladserne.
Se turen her>>

Søndag den 25. februar 2024 har Preben Rom arrangeret en solnedgangstur til Ballum sluse. Turen går fra Skærbæk, mod Mjolden, Markmandsstien og retur til Skærbæk – Sidste del af turen i mørke.
Se turen her>>

Hold din turkalender ajour

Nu finder du en komplet oversigt over alle vores ture for februar og marts her på hjemmesiden – To måneder forud.

Det er et mønster vi i afdelingen vil gøre alt for at holde. Derfor hold dig ajour med afdelingens ture her på hjemmesiden.
Det er især vigtigt efter at VandreLiv ikke mere kommer i trykt udgave, men kun digitalt og det uden turoversigt.
Læs mere om det digitale VandreLiv her>>

Nyhedsbrevet

Et mindre antal af medlemmerne af DVL Sønderjylland er ikke tilmeldt nyhedsbrevet.
Læs mere om vores nyhedsbrev her>>

Sværhedsgrader

Flere turledere i DVL Sønderjylland opgiver sværhedsgrader for deres vandreture.
Forstå sværhedsgrader her>>

Sådan får du en aftale om samkørsel

DVL Sønderjylland vil gøre det enkelt at arrangere samkørsel med andre medlemmer i dit nabolag, når du vil med på en vandretur i en anden del af landsdelen.

Derfor har foreningen oprettet en samkørselsgruppe på Google. Det kræver kun tre enkle trin at arrangere samkørsel.
Se hvordan>>

Vandreferie

Indtryk fra vores vandreferie "Læsø, perlen i Kattegat" i 2023.
Indtryk fra vores vandreferie “Læsø, perlen i Kattegat” i 2023.

Dansk Vandrelaug tilbyder vandreferier i Danmark og udlandet.
Ferierne er altid tilrettelagt af vandrere for vandrere, og man skal være medlem af DVL for at deltage. Også turledere i DVL Sønderjylland arrangerer vandreferier.

Den samlede oversigt.