Vild Gulerod blomstrer med højsommeren

Den vilde gulerod er formodentlig stamplanten til vores kultur-gulerod. Den blev af mennesker krydset med antikke gulerodsarter fra Afghanistan og Middelhavsområdet, og fik derved den kendte orange farve og den tykke rod.

Vild gulerod

Vild gulerod, foto: Peter Steg

Farven kommer af stoffet Karotin, deraf navnet ”Karotte” (en lille, rund gulerod). Karotin er ansvarlig for farverne i mange andre frugter og grønsager, samt for en stor del af de glødende høstfarver, der toner frem når den grønne farve falmer i naturen.

Dyrehaven i Kollund Østerskov
Høstfarver i Dyrehaven, Kollund Østerskov, foto: Birte Steg

Roden på vild gulerod er hvid og kan spises, men man skal tage den etårige plante, og ikke dem med blomster (toårige), fordi de er mere træagtige og skarpe i smagen.
Vild gulerod kan forveksles med andre giftige skærmplanter, men kun vild gulerod har kransen under blomsten og hår på blade og stængler.

Forårsafslutning ved Slivsøen

Afslutning ved Slivsøen
Afslutning ved Slivsøen 2021, foto: Erling Sørensen

Igen i år holder DVL Sønderjylland traditionen vedlige torsdag den 27. juni med en forårsafslutningstur ved Slivsøen.

Det har været et dejligt halvår med mange forskellige vandreture / cykelture / aftenture / shelterture / korte ture / længere ture arrangeret af afdelingens dygtige og flittige turledere.
Forårsafslutning er med medbragt mad, som vi stiller på et langt bord, og så spiser vi sammen. Når vi har spist går vi en tur langs Slivsøen og slutteligt kravler vi op og synger solen ned. De af jer der har en højskolesangbog må meget gerne tage den med. Og ellers så klarer vi os med DVLs sangbøger. Så vel mødt til en hyggelig og festlig forårsafslutning. BEMÆRK tilmelding til turleder.

Se turen her>>

Nu må vi ikke glemme at tage på vandretur.

Juli/august måned byder fortsat på bynære ture i Haderslev og Sønderborg.

Lørdag den 6. juli 2024 har turleder Preben Rom en tur han kalder: Sommer i Lindet skov. Vi skal møde sommerskoven, og det er fjerde tur Preben har i Lindet skov – Der kommer vel flere.
Se turen her>>

Søndag den 21. juli 2024 har turlederne Birte og Peter Steg en cykelvandring Erikruten, Sydslesvig. Der er max. deltagerantal på 15 personer, så det er efter først-til-mølle-princippet med tilmelding på hjemmesiden.
Se turen her>>

Søndag den 11. august 2024 har turlederne Orla Marcussen, Gunhild Svanevik og hjælper Jytte Astrup Møller en tur med cykelfærgen til Langballeå. Tjek hjemmesiden løbende idet den pt. kun er planlagt i grove træk.
Se turen her>>

Lørdag den 17. august 2024 har turleder Gundi Schulz en cykelvandring fra Sønderborg til Vibæk Vandmølle. Der vil være en guidet tur på Videbæk vandmølle, pris 30 Dkr. per deltager for rundvisningen. Tilmelding på hjemmesiden.
Se turen her>>

Hold din turkalender ajour

Nu finder du en komplet oversigt over alle vores ture for juni/juli og august her på hjemmesiden – To måneder forud.

Det er et mønster vi i afdelingen vil gøre alt for at holde. Derfor hold dig ajour med afdelingens ture her på hjemmesiden.
Det er især vigtigt efter at VandreLiv ikke mere kommer i trykt udgave, men kun digitalt og det uden turoversigt.
Læs mere om det digitale VandreLiv her>>

Nyhedsbrevet

Et mindre antal af medlemmerne af DVL Sønderjylland er ikke tilmeldt nyhedsbrevet.
Læs mere om vores nyhedsbrev her>>

Sværhedsgrader

Flere turledere i DVL Sønderjylland opgiver sværhedsgrader for deres vandreture.
Forstå sværhedsgrader her>>

Sådan får du en aftale om samkørsel

DVL Sønderjylland vil gøre det enkelt at arrangere samkørsel med andre medlemmer i dit nabolag, når du vil med på en vandretur i en anden del af landsdelen.

Derfor har foreningen oprettet en samkørselsgruppe på Google. Det kræver kun tre enkle trin at arrangere samkørsel.
Se hvordan>>

Vandreferie

Indtryk fra vores vandreferie "Læsø, perlen i Kattegat" i 2023.
Indtryk fra vores vandreferie “Læsø, perlen i Kattegat” i 2023.

Dansk Vandrelaug tilbyder vandreferier i Danmark og udlandet.
Ferierne er altid tilrettelagt af vandrere for vandrere, og man skal være medlem af DVL for at deltage. Også turledere i DVL Sønderjylland arrangerer vandreferier.

Den samlede oversigt.