Vandresko

Mange foretrækker at gå i vandresko i stedet for vandrestøvler. Skoene er typisk lettere så man bevæger sig mere frit, men støtter naturligvis ikke anklerne så godt som støvler. Men har god sål og solid overdel sammenlignet med mange løbesko. Fine hvis man ikke skal gå i vanskeligt terræn eller med tung bagage. Her er et par bud på egentlige vandresko.

Flyvende rygsæk. Foto Mette Høeberg

Flyvende rygsæk. Foto Mette Høeberg

Af Kirsten Larsen

Vil du have endnu lettere bud, kan du kigge efter trailsko som er udviklet til orienteringsløb o.l.

Altra Lone Peak Low All-Wthr 2 m/k

 

Altra Lone Peak Low All-Wthr 2 m/k

Den letteste – en virkelig fodformet vandresko. Vandtæt, åndbar og egnet til lange ture på farbare og nogenlunde jævne stier og spor, men også til flerdagesture med en ikke alt for tung rygsæk. Der er en stabilitetskile og en StoneGuard™, der beskytter fødderne mod skarpe sten, der kunne finde på at stikke op gennem sålen.

Vægt 295 g pr. sko. Fås i en lyslilla og grå version til kvinder, grå/orange til mænd. Set hos Eventyrsport til kvinder for 1.186 kr.

Salomon X Ultra 4 GTX m/kSalomon X Ultra 4 GTX m/k

Lidt tungere, men stadig en let vandresko. Overdelen er svejset sammen, så man helt undgår generende sømme. Gore-Tex®-membranen gør skoen vandtæt og åndbar og imprægneringen er PFC-fri. Med Quicklace® er skoen let at snøre. Mellemsålen i EVA-skum er stødabsorberende mens ydersålens Contagrip® MA får dig til at stå fast på både våde, tørre, hårde og løse underlag.

Vægt 390 g pr sko. Mandeversionen er olivengrøn og sort, kvindeversionen sort og blå.

Set hos Friluftsland til 1.119 kr.

HUSK de mange rabataftaler, du har adgang til som medlem af DVL

KEEN Targhee III WP m/kKEEN Targhee III WP m/k

Både egnet til korte byture og lange vandreture i hårdt terræn. Mærket er kendt for sin brede forfod og ekstra gode tåbeskyttelse. Snøresystemet giver et særlig godt hælgreb. Keen.Dry-membranen holder dine fødder tørre. Indersåle i EVA-skum og en sprøjtestøbt EVA-mellemsål bidrager til god stødabsorbering og komfort. Ydersålen sikrer godt vejgreb på alle typer af underlag.

Vægt 392 g. Både mande- og kvindeversionen er brun, dog med forskelligt farvet for.

Set hos Spejder Sport til 1.399 kr.

Se også dvl.dk/fodtøj for gode råd om, hvad du skal overveje inden du køber vandresko og -støvler.