Vandreture i Aalborg

Aalborg er omgivet af en række gode og varierede vandremuligheder. Du kan lære byen at kende på kløverstien i Nørresundby. Og med lodsejernes spor kan man se Biersted bakke.

DVL anbefaler forårstegn. Foto Jens Arrent

I Dansk Vandrelaug er vi i sagens natur eksperter i vandreture i Aalborg og omegn.

Generelt er det naturstyrelsens stier, kommunernes stier og kløverstierne, der dominerer vandrekortet. Men du får naturligvis også nogle af DVL’s egne erfaringer med som inspiration.

Aalborg Kommune har udgivet en række fine vandretursfoldere over området. Så det er bare med at komme op af sofaen og derud.

Dansk Vandrelaug anbefaler

Dansk Vandrelaug anbefaler disse ture, som kan ses i Viewranger:

Hammer Bakker | Hammer Bakker Øst | Aslund – Gandrup – Ø. Hassing | Drastrup skov øst-vest | Vår skov

Kløverstien i Nørresundby

Kløverstien i Nørresundby består af Kulturruten på 2,5 km, Kridtgravsrute på 5 km, Naturruten på 7,5 km og Fjordruten på 10 km. Brug kløverstien til at lære din by at kende. Find den her. Du kan også finde den på Viewranger.

Spor

Nørholm skolespor er 3,7 km og er etableret af Nørholm skole.

Biersted bakke er er 2,5 kilometer langt og ruten vil tage dig gennem det smukke landskab på Biersted Bakke, hvor du vil opleve historien om Biersted Bakkes geologiske opståen, livet i middelalderen, tiden med tørvegravning og Biersted Bakkes nuværende funktion som drikkevandsressource til områdets borgere.

Kommunen

Aalborg kommune har udgivet en række fine vandretursfoldere, blandt andet i disse områder: De himmerlandske heder, Egholm, Hammer Bakker, Lille Vildmose og flere steder. Find alle folderne her.

Drastrup skov

Drastrup Skov er et ca. 390 ha stort skov- og naturområde i cykelafstand fra Aalborg centrum. Aalborg Kommune og Naturstyrelsen har opkøbt arealerne med det formål at plante ny skov tæt ved byen bl.a. for at sikre rent drikkevand og skabe nye rekreative tilbud med plads til friluftsliv, biodiversitet og naturoplevelser.

Tag med DVL Aalborg på vandretur – se de kommende ture her

Yderligere inspiration til vandreture i Aalborg og omegn:

vandreture i Aalborg og omegn
Klik på kortet og find yderligere inspiration til gode vandreture

Find stierne i øvrigt

Mange vandrere lægger deres vandreture op i den gratis App Viewranger. Med Viewranger kan du finde mange spændende steder at gå. Find Viewranger hér.
Du kan også se de vandreture, som nogle af DVL’s turledere og medlemmer lægger op: bit.ly/de-gode-dvl-ture

Find flere gode vandreoplevelser i Region Nordjylland

Gå også på naturopdagelse i Aarhus| Esbjerg | Odense |  København og hovedstadsområdet


Find mere viden om vandreture på Danmarks Bedste Stioversigt

Se alle DVL’s anbefalinger:

DVL anbefaler