Camino Portugués – fra Porto til Santiago de Compostela

De to erfarne vandrere Jens Peter og Dagny anbefaler varmt Portugal som rejseland. Her kan du se hvorfor.

Dagny og Jens Peter i Portugal. Foto privat

Dagny og Jens Peter i Portugal. Foto privat

af Jens Peter og Dagny Ørts Nørgaard, DVL København

Hvorfor Camino Portugués?

Svaret må blive et klart og tydeligt ”tjaaa” – fordi hvad er det, der drager os? Hvilke briller er det at vi har på og formidler igennem, og hvem er vi?

Det sidste først. Vi er Jens Peter og Dagny på hhv. 69 år og 62 år, er gift med hinanden og deler passionen for at vandre. Vi har gået mange ture og vandret flere tusinde kilometer sammen på korte og lange ture i ind- og udland.

Dernæst – hvad er det, vi drages af når vi igen og igen pakker rygsækken og snører vandrestøvlerne? Der kan være mange bud. Især kan det at gå en camino have så uendelig mange og individuelle afsæt. Er det ro og stilhed man trænger til, eller er det nærmere masser af liv og mennesker. Måske ved man det ikke, før man tager af sted, men må i stedet sande, hvad man bliver ramt af og så ”gå i den retning”. Caminoen giver mulighed for det hele.

At begive sig ud på en camino vil dog altid også rumme mulighed for

  • At begive sig ud i naturen på en kulturel og religiøs sti, der bugter sig igennem landskab, byer, kirker og historie
  • At åbne op for såvel flygtige som dybe møder med andre mennesker (men også et nyt møde med dig selv og måske din rejsepartner)
  • At begive sig ud i kulinariske oplevelser fra det lokale køkken og fra den lokale vinbonde.

Hvad der især drager os, er svært at svare på, nok lidt det hele tilsat det at være undervejs med hinanden, og os selv hver især. Vi har ofte snakke-emne-liste med. Det at være undervejs giver så gode betingelser for at snakke. Et spørgsmål kan blive stillet og måske først besvaret flere dage senere. Tiden er vores, tid til refleksion og fordybelse.

Klik på billederne for at få dem i fuld størrelse

Hvorfor Portugal igen?

Det er ganske klart for os og her er nogle af grundene: