Førstehjælp
Som frivillig i Dansk Vandrelaug kan det være af afgørende betydning, at du har kendskab til at yde førstehjælp på vandreturen – og evt. psykisk førstehjælp.
På denne side har vi derfor samlet en række oplysninger til dig:
Med en bevilling fra TrygFonden har Dansk Vandrelaug og Røde Kors indgået en samarbejdsaftale, der betyder, at lokal afdelingerne kan afholde kurser i førstehjælp og senere et repetitionskursus. Lokalafdelingen har dermed mulighed for at afholde kurset med betalt førstehjælpsinstruktør.
Aftalen udløb oprindelig den 31.12.2020, men corona har forhindret os i at udnytte aftalen, er den blevet forlænget. Spørg formand for kursusudvalget, Ole Bertelsen, om der stadig er midler til afholdelse af kurser på tlf. 60144625 eller mail obertelsen@teliamail.dk.
Her finder du nærmere information om førstehjælpskurset.
Det er en god ide at medbringe en “førstehjælpspakke” på din vandretur som turleder. Indholdet i førstehjælpspakken kan variere alt efter, om det er sommer eller vinter. Vi har derfor listet en række forslag op til indholdet i en sådan førstehjælpspakke. Spørg i din lokalafdeling hvordan du evt. rekvirerer denne.
Du kan komme ud for, at du i tilfælde af ulykker eller pludselig alvorlig opstået sygdom må yde psykisk førstehjælp til deltagerne. Vi har derfor listet et par gode råd op til dig, hvis psykisk førstehjælp bliver nødvendigt på din vandretur.
Generelt anbefaler vi, at du genopfrisker dine færdigheder i førstehjælp hvert andet år.
Er du eller andre ude for et uheld og har brug for hjælp, men ved du ikke præcist, hvor du er, kan 112-appen hjælpe dig. Hvis du ringer op via appen, medsender den automatisk dine præcise GPS-koordinater til alarmcentralen. Så ved politi, ambulance og brandvæsen hvor du er, og hjælpen kan dermed komme hurtigere frem til dig eller andre, der behøver akut hjælp. Det kan i sidste ende redde menneskeliv. På denne side kan du læse meget mere om 112-appen.