Kebnekaisefjeldene – En komplet guide til det unikke fjeldområde

Bogen om det unikke, nordsvenske fjeldområde er et digert værk på 355 sider. Så den kommer ikke med i turrygsækken, men er absolut et redskab til at blive inspireret af og til at planlægge sin rejse efter.

Billede fra side 22 i René Ljunggrens bog om Kebnekaisefjeldene

Billede fra side 22 i René Ljunggrens bog om Kebnekaisefjeldene

Den kan fungere som opslagsværk for særlige emner og give nye vandrere den grundlæggende viden for at tage på ture særligt i fjeldene.

I min optik er vandreture i fjeldene noget helt andet end at tage på Caminoen og lign. vandre-steder. Og som vandrer, der helst færdes i fjeldene og har været i Lapland og gå på den kendte Kungsleden, faldt det naturligt at anmelde René Ljunggrens bog om Kebnekaisefjeldene.

Klik og se billederne i fuld størrelse:

Find vej til storslåede oplevelser

Mange forbinder vandring i Lapland med turen fra Abisko til Kebnekaise ad Kungsleden. Men denne bog viser, at området er så meget mere. Der er vide muligheder for at vandre længere omkring i områder, hvor færre vandrere kommer – så man dermed får den storslåede oplevelse af at være alene i vildmarken, at være på tur på naturens præmisser og alligevel klare det.

Den er godt bygget op med en masse god information om, hvordan du selv planlægger en tur med dine venner eller partner, hvad du skal tage højde for, når en gruppe skal sammensættes og hvordan man i fællesskab planlægger ture. Desuden beskrives, hvad man skal have med, hvordan rejsen kan foregå, hvordan vandredage kan være, hvordan hytter ser ud og meget mere.

Udpluk fra bogen:

Lige til at gå til

Bogen beskriver udførligt 56 ruter i fjeldområdet, som forfatteren har vandret og udviklet gennem 51 års erfaring. Samtlige fuldt markerede og delvist markerede ruter er beskrevet, derudover er der mange af forfatterens egne ruter udenfor de markerede stier, der er lige til at gå til.

Ved hvert kort/turforslag er angivet sværhedsgrad. Det må være op til den enkelte vandrer, om man synes kortene kan bruges direkte, eller man vil supplere med anden form for kortmateriale.

Giver lyst til mere

Mange flotte billeder viser, hvad man kan vente og som så fint illu-strerer den storslåede natur, lyset, fjeldene og vejret.

I bogen finder du også afsnit om fjeldets skabelse, samernes historie samt dyre- og plantelivet, tillige med afsnit om kort og kompas.

Jeg blev bekræftet i, at min drøm om igen at komme til Lapland, skal udleves.

(Bogen er den seneste i rækken af bøger om friluftsliv, som forfatteren René Ljunggren har skrevet baseret på sine mange års erfaring og vandringer, særligt i fjeldet).

Af Ulla Petersen, Afdeling Fyn


 

Forfatter: René Ljunggren
Titel: Kebnekaisefjeldene
Omfang: 355 sider
Forlag: Wadskjær Forlag
Pris: 398 kr.

 

Læs også Spektakulære udsigter på Kungsleden
Læs også Den Norske Turistforening, DNT
Læs også Den Svenske Turistforening, STF

Emner