Gode vandreråd til hovedstadsområdet

Som ny på vandretur er de bynære Kløverstier måske lige noget for dig. For længere ture er Skjoldungestien eller Sjællandsleden måske et hit. DVL's landsformand giver gode råd i DR København.

På weekendtur til Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Landsformand Steen Kobberø-Hansen var i DR P4 København d. 22. juni 2019 og give gode råd om vandring og vandreruter.

Der er mange gode grunde til det at vandre er populært som aldrig før. En travl hverdag med alt for meget tid foran mobil, iPad og computer får os til at hige efter et naturligt afbræk.

– Man får den der ro, når man kommer ud og hører fuglene i skoven eller hører vandet slå ind på kysten. Der er en masse ting at kigge på, høre og mærke ude i naturen, forklarer Steen Kobberø-Hansen i radioprogrammet.

Børnevenlige ruter i Københavnsområdet

Kløverstierne er et godt sted at begynde, hvis man er ny og vil ud og prøve at vandre.

– Der er alt fra 2,5, 5, 7,5 og 10 kilometer lange ture på de der kløverstier. Så det er min anbefaling, hvis man vil ud at vandre i nærheden af en by.

– Men ellers er Naturstyrelsens stier i naturen jo fremragende – med de gule prikker. Ud over dem har de nogle historiske ruter, som man kan finde på Naturstyrelsens hjemmeside – det er fx kulturspor i Nordsjælland, hvor man kan se lidt om slotte, ruiner og mindesmærker.

– Der er også Københavns befæstning – en noget overset tur. Børnene vil synes, det er pragtfuldt at se fx Vestvolden, Søfortet eller Kongelundsfortet, fortæller Steen Kobberø-Hansen.

Hovedstadsområdet byder også på mange muligheder, hvis man vil ud at vandre flere dage er Skjoldungestierne ved Roskilde-egnen og Nordsjællandsruten – Dansk Vandrelaugs rute – begge en tur værd.

Gå til Finland eller Grækenland

Og hungrer man efter en længere vandreturs-udfordring er mulighederne ligeledes både rige og naturlige.

– Så kan man starte ude ved Naturcenter Amager i Kastrup. Der kommer Fjernvandrevej E6 forbi. Den er den del af 70.000 km vandreruter i hele Europa. Så kan man gå vestpå og ende i Grækenland. Kommer man til at gå mod øst, så ender man i Finland.

– Det, jeg anbefaler, er at gå nedover til Roskilde, Ringsted og så til Korsør. Der kan man vælge at dreje til venstre eller højre af Sjællandsleden, og så kan man få nogle fantastiske oplevelser rundt om Sjælland, ude langs vandet. Det er bare med at komme i gang, fastslår Steen.

Gode råd til turen

Hiver naturen også i dig, følger her nogle gode vandreråd fra DVL’s vandrevante landsformand.

– Du skal først og fremmest have vand med, for det er faktisk varmt at gå. Når man har gået et par kilometer, begynder man at kunne mærke kropsvarmen. Man kan sagtens drikke et par liter vand på sådan en tur, fordi man sveder meget.

– Så skal man selvfølgelig også have solbeskyttelse med – hat og solcreme. En lille rygsæk, så man kan tage tøjlag af og på. Der kan jo komme en byge indimellem, så regntøj er også en god ide at have i rygsækken, siger Steen Kobberø-Hansen.

Du kan hér finde links til de stier og ruter, han nævnte i udsendelsen.


Se også disse anbefalinger til gode vandreture i hovedstadsområdet

Se mange gode anbefalinger fra DVL

Emner