DVL øger dine vandremuligheder

Vi har længe fundet cafeer, benzintanke og blomsterbutikker på Google Maps. Nu er 288 af landets bedste vandrestier også lige til at slå op på mobilen, så du lettere kan finde ud til nye naturoplevelser.

Formand for DVL Viborg, Birthe Ambrosius, interviewes af TV Midtvest. Foto Conny Thomsen

Formand for DVL Viborg, Birthe Ambrosius, interviewes af TV Midtvest. Foto Conny Thomsen

– Der er faktisk mange, der ikke kan finde ruterne, derfor vil vi også bruge det her medie til at vise, hvor de gode vandrestier især er, siger landsformand Steen Kobberø-Hansen til TV2 News.

Så med Dansk Vandrelaugs eksperthjælp er Kvalitetsstierne, som vi selv certificerer, samt Kløverstier og Spor i landskabet-stierne blevet lige til at gå til på Google Maps. For når først du står ved startstedet, er langt de fleste af stierne så velmarkerede, at du let finder rundt. Så kan du nyde naturen for fulde drag uden at kigge på din mobil.

Mols Bjerge er fyldt med kvalitetsstier – få et godt indtryk ved at klikke på billederne.

Flere muligheder – færre på samme sted

Den letteste måde at få en god oplevelse i naturen på er at deltage på en af Dansk Vandrelaugs mange veltilrettelagte ture, hvor de stedkendte turledere viser dig sikkert rundt i landskabet, ofte til hemmelige naturperler.

Men eftersom interessen for vandring er steget eksponentielt i forbindelse med corona-krisen, går masser af mennesker egne veje – og ofte på de samme stier.

– Mange er jo ikke vant til at skulle ud at gå i naturen og vide, hvor man kan gå henne. Og så går de alle sammen i Dyrehaven eller på Amarminoen, og der er bare overfyldt.

– Vi vil gerne være med til, at vi får spredt den trafik ud til alle de andre smukke steder, der findes i vores område, siger Lis Nielsen, formand for DVL København, til TV2 Lorry, som var med en tur på Kløverstien i Hørsholm.

Ny på tur? Find gode vandreråd

I DVL’s afdeling i Viborg oplever de ligeledes, hvordan vandring virkelig har fået tag i folk.

– Jeg har jo haft nogle ture førhen, hvor jeg kunne gå alene. Det kan jeg ikke mere, jeg møder mennesker alle steder. Det er jo dejligt.

– Mange har fundet ud af, at den danske natur kan noget og den jo ligger lige uden for døren, siger Birthe Ambrosius, formand for DVL Viborg til TV Midtvest, der var taget ud til Kvalitetssti Bruunshåb.

Inspiration til nye steder

Det samme gør sig gældende i Kolding, hvor den lokale Kløversti er en af dem, som er blevet søgbar på Google Maps.

– Det skulle jo gerne være til glæde for alle vandrere, der godt kan lide at komme ud i naturen, at de kan finde nogle steder, som de måske ikke lige havde tænkt på.

– Mange er begyndt at vandre ude i naturen. Og så vil de gerne finde nye steder, fordi man også savner oplevelser. Og det at vandre er jo en oplevelse, som man kan, selvom der er corona, siger Jytte Stycke, formand for Dansk Vandrelaug Kolding, til TV2 Syd (19 min. inde i udsendelsen).

DVL giver dig overblikket over samtlige vandresti-muligheder her

Danmark går forrest

Selvom vandring er i stor vækst i hele verden, er Danmark det første land, hvor Google i samarbejde med de lokale vandreeksperter gør vandrestier mere tilgængelige. Men flere skal nok følge trop. Og det handler langt mere om service end penge på bundlinjen.

– Vi tjener 0 kroner på de stier, og det er heller ikke meningen, at vi skal. Google Maps hjælper en stor del af verdens befolkning med at komme frem. Men det er ikke nogen stor forretning for Google. Bl.a. fordi der ikke er annoncer i Maps. For os handler det om at hjælpe de mange brugere til at komme ud at få nogle gode naturoplevelser, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Formand for DVL Vestsjælland, Jette Kruse, ser da også positivt på det nye tiltag.

– Det skal være så let som muligt. Og det synes jeg er rigtig fint, fordi alle er jo fortrolige med deres smartphone. Hvis bare man får et par hints, så får man udvidet sit valg af vandreruter, siger hun til TV2 Øst.

Find frem til start

Du kan ikke se selve stiforløbet på Google Maps. Det er også unødvendigt, for pæle med skilte og andre markører indikerer langt de fleste steder, hvilken vej du skal gå.

Når du søger på specifikt kvalitetssti, kløversti eller spor vandreområde får du ud over startstedet også et link til yderligere information om den valgte sti.

Kvalitetssti Røsnæs på Google Maps
Kvalitetssti Røsnæs på Google Maps

Sådan ser det ud på mobil:

 

Hvis du på Google Maps søger på ordet ‘vandreområde’ alene, dukker flere vandrestier op – også nogle, der ikke er kvalitetstjekket af Dansk Vandrelaug.

Læs også DVL og Google viser vej til landets 288 bedste vandrestier

Læs mere om Vandring generelt

Af Camilla Dam