Frivilligudvalget godt i gang

Dansk Vandrelaugs frivilligudvalg har det sidste års tid arbejdet på at formulere en strategi, som skal beskrive, hvordan de frivillige bliver behandlet bedst muligt og mest hensigtsmæssigt.

Alle tandhjulene hænger sammen

Frivilligudvalget er sat i verden for at formulere en strategi og politik for frivilligområdet i Dansk Vandrelaug.

– Vandrelauget har aldrig har haft nogen specifik strategi for de frivillige. Der har været noget skriv på 14-15 sider, men det er ikke brugbart. For det er der ingen, der læser. Vi arbejder ud fra fire hovedindsatsområder: Organisering, Rekruttering, Fastholdelse og Ledelse, siger formand for udvalget Arne Rindom og fortsætter:

– Det skal formuleres på en A4-side. Kort, kontant og rummeligt – og det er det, vi arbejder på.

Interview baner vejen

Det sidste års tid er derfor gået med at holde flere møder og afslutningsvis med at sende et par af medlemmerne fra frivilligudvalget ud og interviewe bestyrelser og de frivillige i afdelingerne.

– Det materiale vi fik tilbage, har været rigtig brugbart. Det rummer mange erfaringer og praktiske eksempler, der kan indarbejdes i frivilligstrategien, siger Arne Rindom.

Både udvalget, bestyrelser og frivillige har altså været med til at sætte kursen for, hvordan den nye strategi kommer til at fremstå.

Fra osteklokke til formænd

Næste skridt er, at strategien skal fremlægges for formændene, der kan komme med forslag og kritik.

– Vi har jo siddet i vores osteklokke og kørt vores idéer igennem det sidste år – men det er jo ikke sikkert det matcher virkeligheden, som formændene ser det. Så derfor skal de have mulighed for at byde ind, hvis noget er helt ude i skoven eller skal modereres.

Den endelige strategi og politik for frivillige i Dansk Vandrelaug bliver – forhåbentlig – vedtaget i november på landsmødet.