Gang i Europa

Flere og flere krydser grænser og kulturer til fods. Her sætter vi kikkerten for øjet og skuer ud i Europa.

Skotland 2018 Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Skotland 2018. Foto Rie Lambæk Mikkelsen.

Generelt er der en stigende bevidsthed om, at det er godt at være sund. Alligevel falder befolkningernes sundhedsmæssige tilstand. Det er Europa-Kommissionen meget bevidst om. Der er derfor iværksat flere tiltag, der skal få folk til at motionere.

#BEACTIVE er et af dem. Den europæiske sportsuge tilbyder masser af aktiviteter hvert år fra den 23.-30. september. Og DVL deltager og synliggør vores vandreture under hashtagget #beactive.

Flere og flere vandrer ude i verden, og der bliver flere og flere registrerede vandrere i Europa.

I den europæiske vandreorganisation European Rambler’s Association, ERA, er det velkendt, at det er mere og mere populært at vandre. Det er ikke er et modefænomen, men en trend, der vil fortsætte. Folk søger ud i naturen for at komme væk fra en travl hverdag. Især er vandreture populære, idet vandring giver ro og fordybelse, ligesom man kommer tæt på naturen.

Vandreturismen vokser

Vandring har greb om alle aldersgrupper. Især tager de unge på trekking-ture med al bagagen på ryggen. De ældre foretrækker som regel de mere luksuriøse ruter, hvor man sover i en god seng og får noget god mad. Samlet set vokser vandreturismen for de fleste befolkningsgrupper. Og det kan derfor ofte være svært at

Emner