Tøm tasken, turleder – GPS

Dansk Vandrelaugs turledere er altid velforberedte, når de fører an rundt i den danske natur. Nogle gange bliver der fisket ganske særlige remedier op af rygsækken, andre gange noget helt forventeligt, blot i rigelige mængder.

Susse Kristiansen fra Københavns Afdeling har ikke så meget stedsans, at det gør noget. Det afspejles af indholdet i hendes tur-rygsæk:

Det er måske ikke så fedt at indrømme det som turleder, men min stedsans kan ligge på et meget lille sted. Første gang jeg prøvede det her med GPS, gik jeg i den stik modsatte retning af, hvor jeg skulle hen, fordi jeg så markøren som en komet og så mente jeg, at jeg skulle følge den brede ende. Spidsen var jo halen. Med de talenter er jeg derfor afhængig af at kende de ture, jeg arrangerer, så grundigt at jeg ikke risikerer at føre 25 mennesker på alt for vilde omveje. Jeg prøvegår turene flere gange.

På en af mine prøveture lykkedes det mig alligevel at fare vild. Ikke som i OMG-vild. Bare lidt vild. Jeg befandt mig på det, man i folkemunde så charmerende kalder Lars Tyndskids Mark. Så jeg besluttede mig for at holde en lille pause og finde ud af, hvor jeg var. Jeg googlede Lars Tyndskids Mark. Tænk engang, det findes! Det ligger syd for Herning i Jylland. Ikke alene eksisterer det, men der ligger ifølge kortet tilmed et spisested. Jamen velbekomme så.

Det kan godt være, at min stedsans er under ombygning, men det forekom mig ikke, at jeg på noget tidspunkt havde passeret Storebælt, og efter en mindre konference med GPS’en fandt jeg tilbage på det spor, som jeg gik ad, og jeg kom sikkert hjem igen. Det med, hvilken vej GPS’en vender, har jeg forstået nu, og den er blevet min gode ven og er altid med i rygsækken – sammen med en powerbank, hvis nu batteriet løber tør for strøm, og solcelleoplader for en sikkerheds skyld og en iPad med GPS i tilfælde af regnvejr. Jeg har også kort og kompas, som jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med, men det ser sejt ud.

Nå jo, så er der endnu en ting, jeg aldrig forsømmer at tage med mig på tur. Det er en solid madpakke, for hvis jeg nu – alle forbehold til trods – alligevel skulle komme på afveje, så tør jeg ikke tænke på, hvad der står på menukortet syd for Herning.

Af Susse Kristiansen


Vi har også andre gode og sjove turledertips – læs dem her.