Vandrefællesskab giver lyst til mere

Nyd det gode selskab, imens motionen får smilet frem og kom tættere på naturen med Dansk Vandrelaug. Vi byder på samtaler i bevægelse, som vil røre dig både fysisk og mentalt.

vandrefællesskab på vej til Todbjerg-tårnet nord for Aarhus. Foto Preben Simonsen

Vandrefællesskab på vej til Todbjerg-tårnet nord for Aarhus. Foto Preben Simonsen

Ud på nye oplevelser følger vi trygt turlederne i vores vandrefællesskab. Her går snakken lystigt – medmindre det er en stilletur. Vi fordyber os i samtalerne, som nogle gange er lette og livlige, andre gange dybe og inderlige. Ordene flyder nemmere, når vi kigger mod horisonten eller trækronerne.

– Turdeltagerne er noget så spændende. Her er ingen regler for, hvordan vi taler sammen, men hele situationen får os alle til at indgå i udbytterige samtaler. De, der møder op, er af en livlig støbning, så alt bliver levende, siger Birgitte Borgen Müller Marcussen fra DVL Lyngby.

Med DVL’s 21 afdelinger fordelt i hele landet og ca. 650 turledere, som tilsammen arrangerer omkring 2.500 vandreture årligt, er der rig mulighed for at opleve landets mangfoldige natur og byrum, besøge barndommens stier og få ny viden om gammel historie.

Gå denne vej og find let ud i naturen

Ny familie i vandrefællesskab

Det at gå med på en af Dansk Vandrelaugs veltilrettelagte ture giver mod på mere. Det handler blot om at komme afsted, for der er både garanti for godt selskab, højt humør og mild motion. Det søger mange med bevidstheden om, at de har brug for et nyt fællesskab.

– Efter at jeg havde mistet min kone til kræft for 9 år siden og lige var gået på pension, begyndte jeg i vandrelauget for at komme væk fra hjemmet. At komme ud og møde andre mennesker, socialt samvær og for motionen og oplevelserne skyld. Det er blevet som en familie for mig, siger Johnny Hansen, DVL Vestsjælland.

Familien vokser, for med over 10.000 medlemmer møder du med garanti også en samtalepartner, du går godt i spænd med.

– Vi deler skønne minder om vandreferier, vi har været på, og fortællinger om nye vandringer, vi drømmer om at komme med på. Det kan også være, at vi bare tier stille og nyder omgivelserne.

– DVL er som min anden familie. Her er helt unikke muligheder for at knytte venskaber og få fælles oplevelser, man kun kan blive glad af, siger Grethe Aagaard, DVL København.

Dansk Vandrelaug har dyrket vandring i over 90 år, og medlemmerne er eksperter i alt det, der tilsammen udgør en fantastisk vandrehistorie.

Kom i gang!

Du ved, det er sundt at gå en tur. Det hører vi jævnligt fra en række eksperter: Du styrker knogler, led og sener, får et sundere hjerte, undgår sukkersyge, skærper hjernen, dæmper gigtsmerter, forebygger demens og går dig slankere.

Det burde jo nok kunne få os op af sofaen. Hvis der skal mere til, fremhæver overlæge og professor Bente Klarlund flere fordele:

– Vandring i naturen er særlig godt for vores mentale helbred. Det dæmper angst og modvirker depression og stress. Forskning viser også, at det gør os mere kreative, idérige og modtagelige for nye tanker samtidig med, at det styrker vores hukommelse og indlæringsevne, siger hun til dvl.dk.

Der er med andre ord alle mulige faktuelle grunde til at komme i gang med at vandre. Men du kan også bare gå efter det enkle.

– Man bliver jo rigtig glad i låget af at gå en tur, fastslår Steen Kobberø-Hansen, landsformand i Dansk Vandrelaug.

Også det udsagn er der fakta bag. Helt enkelt udløser kroppen en række hormoner, når vi er fysisk aktive, heriblandt endorfiner – også kaldet lykkehormoner. Og den følelse er stærkt vanedannende, især i vandrefællesskab.

Klik på billederne herunder og se dem i fuld størrelse:

Så lidt skal der til

På tur med Dansk Vandrelaug begynder vi med det gode selskab og ender ofte i venskaber, imens vi nyder naturen sammen i fulde drag. Og du behøver ikke at investere i dyre vandrestøvler lige med det første, et par gode sko er et godt udgangspunkt. Derudover skal egentlig ikke meget til at kunne tage afsted på din første tur:

– Du skal først og fremmest have vand med, for det er faktisk varmt at gå. Man kan sagtens drikke et par liter væske på sådan en tur, fordi man sveder meget.

– En lille rygsæk er praktisk, så man kan tage tøjlag af og på. Der kan jo også komme en byge, så regntøj er også en god ide at have i rygsækken, forklarer Steen Kobberø-Hansen.

Du er velkommen til at tage første skridt med DVL, hvis du er nysgerrig på dit eget nabolag. Vores turledere er eksperter i at finde Danmarks dejligste stier. Alt, du skal gøre, er at hanke op i dig selv, lægge drikkedunk og enten madpakke eller nogle snacks i rygsækken, møde op og gå med.

Uanset om du er ny på tur eller en garvet vandrer tager vi godt imod dig, for Dansk Vandrelaug er skridt i den rigtige retning.

Vil du med udenfor i DVL’s vandrefællesskab?


Du er velkommen til at gå med på et par prøveture, før du melder dig ind