DVL og Move United deler glæden ved at vandre

Blinde og svagsynede ønsker ligesom alle andre at leve et sundt og aktivt liv. Desværre er det ofte en udfordring at rekruttere seende ledsagere, hvilket forhindrer mange i at komme afsted. Men du kan give en hånd.

Lucia og Klaus deltager i Copenhagen Halfmarathon. Foto Move United

Lucia og Klaus har fundet sammen via Move United og deltager i Copenhagen Halfmarathon. Foto Move United

Personer med nedsat syn går ofte glip af den sunde motion i hyggelige fællesskaber, som vi i DVL sætter så stor pris på. DVL og Move United har derfor indgået et samarbejde, der skal medvirke til, at flere blinde og svagsynede kommer ud at gå både på DVL’s vandreture og i lige så høj grad på en frisk halv times tur i den lokale park.

Her kan du se, hvordan du på eget initiativ kan mødes med en svagtseende eller blind og dele de gode oplevelser via Move Uniteds Facebookside.

Sådan kan du hjælpe

Du kan gøre en stor forskel i et andet menneskes liv. Det eneste, det kræver, er, at du agerer øjne for den synsnedsatte på nogle af vedkommendes gåture. Det kunne f.eks. være en tur om Engsøen nord for Århus eller en frisk gåtur i Fælledparken i København.

Det er helt uforpligtende og frivilligt, og du kan hjælpe, når det passer ind i din egen hverdag.

Du kan f.eks. vælge at hjælpe en gang hver anden måned, eller tre gange om ugen. Det er helt op til dig.

Du får også noget med hjem

Det er meget givende at være seende guide og hjælpe en person, der har brug for det. Og det er ikke svært at ledsage en person med nedsat syn, man skal bare sætte ord på, hvad man ser.

Personer med nedsat syn ved lige præcis, hvilken hjælp og information de har brug for. Det er en præmis for at klare hverdagen. Derfor vil vedkommende også hurtigt kunne forklare dig, hvilken form for hjælp hun eller han har brug for.

Oftest handler det blot om, at du som guide fortæller, når I går op eller ned af en kantsten, når underlaget ændrer sig, eller når i drejer. Typisk falder instrukserne i baggrunden og bliver en helt naturlig del af samtalen. Fokus er på naturen, den sunde motion og det gode selskab. Det er ikke dig som seende, der bærer ansvaret alene. Det er et ligeværdigt samarbejde.

Interesseret i at være seende guide?

Hvis du er interesseret i at hjælpe som seende guide, kan du følge med på Move Uniteds Facebook-side. Der kan du læse mere om, hvordan du ledsager en blind samt læse historier om de glæder, et samarbejde mellem seende og synsnedsatte kan give.

Facebook-siden vil Move United løbende efterlyse seende ledsagere til gåture på tværs af landet.