Fotokonkurrencen 2020: Topkarakter til havudsigt

Med toptur-temaet for fotokonkurrencen 2020 var voteringen den rene optur for dommerkomiteen. Og selvom det var meget tæt iblandt de bedste billeder, var der kun et, som fik topkarakterer af alle fire dommere.

Helt til Vesterhavet. Foto Marie Lau Florin

Helt til Vesterhavet. Foto Marie Lau Florin

Årets vinder af fotokonkurrencen er Marie Lau Florin, som ramte plet på en top foran smeltevandssletten med udsigt til Vesterhavet.

Bente Michelsen blev nummer to med et topskud fra det ellers flade Amager – en mulespids foran Jens Kjær Olsen, som havde fanget vestenvinden på Vestsjælland.

Iblandt de 42 billeder, der deltog i konkurrencen, havde langt størstedelen virkelig gode vinkler på top-temaet. Vi har modtaget mange flotte motiver, som vil blive brugt her på dvl.dk og andre platforme fremover. Det skal I have tak for.

Helt til havet af Marie Lau Florin
(Klik på billedet for at få det på fuld skærm)

Dommerne er alle imponerede over billedets storhed og vidde. En meget spændende komposition i bredformat, hvor den blå havstribe lokker i baggrunden og forstærker billedets dybde. Den ensomme vandrer står flot anbragt i det gyldne snit, og man følger hans blik mod havet. Farvenuancerne er ligeledes med til at lokke topkarakter ud af dommerne.

Marie beskriver selv billedet som en stille pause for at nyde udsigten mod Vesterhavet fra den nye 11 km lange rundtursvandrerute Fosdal-Tranum.

Med årets pletskud følger et gavekort til Friluftsland på 1000 kr.

Topforsøg på Prøvestenen af Bente Michelsen
(Klik på billedet)

Billedet illustrerer, at selv på et af Amagers fladeste områder er der udfordrende toppe. De kæmpende på vej op er både sjovt og dramatisk fanget. Flot med den grønne trøje, som lyser op i det visne græs. Der er gode diagonale linjer og stor dybde med højhusene i det fjerne. Det er et dejligt modlysbillede. Og så viser det, hvordan vi giver en hånd og hjælper hinanden på tur.

Andenpladsen udløser et gavekort til Friluftsland på 750 kr.

På kanten af Bjerge Klint, Storebælt af Jens Kjær Olsen
(Klik)

Vestenvinden har godt fat i de tre vandrere, som står og spejder ud over vandet. Og vi fornemmer vindens styrke på både bølger, benstilling og hatten, der får en hånd. Gode farver på trods af, at det er gråvejr. Der kunne ønskes lidt mere udsigt i højre side, da det virker som om blikket standses af billedkanten.

Med tredjepladsen følger et gavekort til Friluftsland på 500 kr.

Hædrende omtale til disse tre
(Klik)

Ned ad bakken med god hjælp af Rie Lambæk Mikkelsen

Et rigtig flot billede. Personerne står knivskarpt i et dramatisk øjeblik. Gode farver og bevægelse, men samtidig lidt rodet. Måske en beskæring af noget af himlen ville få blikket til bedre at koncentreres om vandrernes kamp for at komme helskindet ned.

Topmødet der blev væk af Vagn Olsen

Mange fine symbolikker lige fra titlen til de vandrende, der er på vej hen til de udfordrende toppe foran Himmelbjerget. Fine farver og i det hele taget et flot landskabsbillede.

Vandretur til Marens Patter af Marie Lau Florin

Et sjovt billede frækt skudt lige op i solen. Det fungerer rigtig godt, fordi de alle tre i silhuet svæver over jorden. Glæde strømmer ud af billedet. Så bærer vi over med solens stærke stråler og den kedelige forgrund.

Stor tak

Tak til medlemmerne for de mange flotte billeder, som I har uploadet til fotokonkurrencen 2020.

Ligeledes tak til dommerkomiteen, der bestod af Vita Gregersen Nielsen fra Lyngby Afdeling, Karen Schmolke fra Storstrøm Afdeling, Jan Adler Nissen fra Københavns Afdeling, Christian Lauritzen fra Gentofte Afdeling og landsformand Steen Kobberø-Hansen.

Dansk Vandrelaug benytter samtidig lejligheden til at takke Friluftsland for at have sponsoreret de tre præmier til vinderfotograferne.


Fotokonkurrencen 2021

Temaet i år er ’Glæden ved bevægelse’.

Tag mobilen frem, når du er ude på tur – eller det mere konventionelle kamera, så er det måske dig, der får del i de flotte præmier.

Reglerne er enkle: Du skal være medlem af DVL, du kan højst deltage med tre billeder til konkurrencen og de skal være taget på en DVL-tur. Og så plejer den uvildige dommerkomite at foretrække billeder med vandrere på.

Billederne uploades på fotokonkurrence.dvl.dk, og konkurrencen slutter den 24. oktober 2021.