Kenni har historier med på tur

Kenni Kofod er ny i DVL's styrelse. Han lægger vægt på gode historier på sine ture i Roskilde og omegn, imens arbejdet i Styrelsen handler om at lære og foryngre.

Kenni Kofod Foto privat

Kenni Kofod viser vej med et yngre VandreLiv. Privatfoto

Som turleder lægger Kenni Kofod vægt på at fortælle historier, når deltagerne passerer interessante steder – og dem er der mange af i Roskilde og omegn. I Styrelsen vil han først og fremmest lære – og dyrke sin status som en af de yngre.

Vil du nyde stilheden, bladenes raslen og fuglenes kvidren – så er det ikke sikkert, du skal vælge en af Kennis ture.

– Der skal fortælles nogle historier, når man er ude at gå. Der er altid noget at fortælle om det landskab, man passerer igennem, og det gør turen bedre, når der følger noget storytelling med, siger Kenni.

– I det hele taget holder jeg meget af at tale med folk. Det var da også noget af det mest spændende, da jeg var på Caminoen. Alle de interessante mennesker fra alle mulige lande, der også var på deres livs vandretur, erkender Roskilde-turlederen.

I de næste to år kan Kenni bl.a. fortælle historier til de andre medlemmer af Styrelsen, efter han blev valgt på landsmødet.

Familiemedlemskab og Ørebjerg

Som turleder har Kenni Kofod været i gang i nogle år, og han var i november 2019 på kursus i at tilrettelægge vandreferier. Hans ture ligger oftest i weekenden, fordi han i sin alder af 50 år fortsat er ”arbejdsramt”.

– Vi har et familiemedlemskab, og jeg kan stadig lokke både kone og børn med ud at gå. På mine egne ture interesserer jeg mig ofte for historie. Jeg har bl.a. lavet historiske vandringer, hvor jeg har genfundet gamle stier fra middelalderen, når det var muligt, forklarer han.

I området ved Gundsømagle, hvor man er i gang med en af Danmarks største skovrejsninger, holder Kenni særligt af at vandre.

– Jeg brugte området til at træne, før jeg skulle på Caminoen for et par år siden. Og jeg er også i gang med at planlægge en tur til På toppen – med Dansk Vandrelaug. Højeste punkt hedder Ørebjerg og er 32 meter, siger Kenni.

Tradition – og fornyelse

I Styrelsen har Kenni besluttet at give sig selv en blød start. Han har ikke på forhånd defineret en målsætning, men han forventer, at hans status som en af de yngre vil sætte sit præg på de udvalg eller sager, han kommer til at arbejde med.

– Dansk Vandrelaug er en gammel forening med en masse stærke traditioner og en måde at gøre tingene på. Det ser jeg som en styrke. Selvom jeg f.eks. ikke kan deltage i hverdagsturene, mens jeg er erhvervsaktiv, mener jeg alligevel, at de er enormt vigtige for os. De skaber en masse sammenhold.

– Samtidig kan man se, der opstår en masse tilbud om vandring og udeliv i disse år – som ikke er en del af Dansk Vandrelaug. Jeg har tit spurgt mig selv: Hvorfor kommer de ikke til os i stedet?

– Vi har også brug for at forny nogle af vores tilbud, så vi kan følge med tiden. Det vil jeg meget gerne være med til at arbejde for, siger Kenni Kofod.

Af Carsten Johansen


Læs også Grethe fulgte stien til Styrelsen

Læs mere om det at være frivillig i Dansk VandreLaug