Oplev nye steder på DVL-vandreferier

Frihed, enkelhed, bekymringsløshed og fællesskab blandt de tilstande, der opstår i kroppen, når man vandrer langt. Sådan er det på pilgrimsvandring og på alle andre DVL-vandreferier.

På DVL-vandreferier på Island i 2018. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

På vandreferie på Island i 2018. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Jeg har netop læst en kronik af biskop Marianne Gaarden, Lolland-Falsters Stift, hvor hun skriver om pilgrimsvandring og nævner, at vandring er blevet så populært, at DGI nu har anerkendt vandring som en selvstændig sportsdisciplin. Underligt og tankevækkende at Dansk Vandrelaug ikke kommer ind her som førstevalg.

Biskoppen nævner de 7 pilgrimsord: Frihed, enkelhed, langsomhed, stilhed, bekymringsløshed, åndelighed og fællesskab. Disse ord rummer den tilstand, der opstår i kroppen, når man vandrer langt.

Modsætningerne er: Fastlåsthed, kompleksitet, høj hastighed, larm, bekymringer, åndsforladthed og ensomhed – alt sammen begreber, der i større eller mindre grad plager os i hverdagen, men som man kan gå sig fra, som Søren Kierkegaard siger.

Så der er mange gode grunde til at tage på vandreferie med Dansk Vandrelaug.

DVL-vandreferier er også gået til Sicilien som her i 2018. Foto Rie Lambæk Mikkelsen
Sicilien 2018. Foto Rie Lambæk Mikkelsen

Find 40 ferier

Vi har et stort udbud af mange forskellige vandreferier. Lige nu er der i 2020 udbudt 19 vandreferier i udlandet og 15 i Danmark, og der vil komme flere til, så vi lander nok på ca. 40 vandreferier, som vi har ligget stabilt på i de senere år.

13 af vandreferierne er i samarbejde med et rejsebureau. Det er typisk ture til fjernere egne, hvor det er fordelagtigt at samarbejde med et rejsebureau, som typisk har lokalkendte guider, der leder vandreturene. Der er altid en turleder med fra Dansk Vandrelaug, som sørger for at deltagerne kommer frem til feriemålet og sikrer, at aftalerne med rejsebureauet bliver overholdt. Det er rejsebureauet, der er teknisk arrangør. Det vil sige ansvarlig for transport til/fra feriemålet, indkvartering, forplejning og vandreturene med hvad dertil hører. Den økonomiske risiko ligger også hos rejsebureauet. Hele arrangementet er baseret på en tæt dialog med Dansk Vandrelaugs turleder, som har stor indflydelse på hvordan vandreferien ”skrues sammen” så den passer til vores vandrelystne deltagere.

DVL-vandreferier på Google Map.
DVL-vandreferier på Google Map.

De øvrige vandreferier har de enkelte afdelingers turledere selv arrangeret. Her skal altid være 2 turledere med. Turlederne indgår selv aftaler om transport, overnatning, forplejning etc. og vil også typisk være dem, der leder de enkelte vandreture. Brug af lokale guider kan også blive aktuelt. Her er afdelingerne økonomisk ansvarlige for turene.

Disse ture går typisk til lande i nærområdet omkring Danmark og selvfølgelig også i Danmark. Men der er også ture til Polen og Bulgarien, fordi turlederne kommer derfra og derfor har et særligt kendskab.

Stigende interesse for ferier i Danmark

Det er relativt få afdelinger, der arrangerer vandreferier i udlandet, mens næsten halvdelen af afdelingerne i 2020 har vandreferier i Danmark. Det er en positiv udvikling, der nok også fører til flere vandreferier uden for Danmark. På det seneste kursus i at arrangere vandreferier deltog 19, så interessen er der.

Vi har besluttet, at annoncerne i VandreLiv holdes på et minimum for at spare plads. Alle vandreferierne ligger jo på hjemmesiden med udvidet annoncetekst, program og tilmeldingsskema, se på dvl.dk/ferier, og du skal alligevel derind for at læse nærmere om de gode tilbud.

Vi ses på tur i fjeldet.

Af Ole Bertelsen, formand for Rejsegruppen