Udsigt med indsigt i Peru
En kombineret natur- og kulturrejse i et af verdens smukkeste bjergområder, Cordillera Blanca i det nordlige Peru, var fyldt med højdepunkter for en flok vandreferie-deltagere i juli.
Rejsen var arrangeret af Happy Lama Travel v/Jan Tvernø og i samarbejde med Dansk Vandrelaug v/rejseleder Kirsten Brandt.
Vi startede i Lima med akklimatisering og overnattede på fint hotel. Næste dag videre med bus på Panamericana Highway, og vi kørte langs Stillehavet, indtil vi efter ca. 8 timer i luksusbus endte på lækkert hotel i Huaraz, en smuk by i 3100 moh. Næste dag forløb stille med sightseeing i den smukke by og besøg på de lokale markeder.
Vi så kødmarkedet og marsvin lige til at stege og spise. Man kunne få alt på disse markeder, og man fornemmede, at man var i Sydamerika. Fra Huaraz tog vi afsted næste morgen til endnu en dag med akklimatisering, en tur op og ned til Wilcacocha Lake. Endnu en dag blev brugt til kulturel akklimatisering, nemlig et indblik i fortiden ved besøg i Chavin de Huantar. Fantastisk oplevelse.
Klik på billederne og se dem i stor størrelse ⬇️
18 æsler og 2 heste tager slæbet
Herefter gik det løs med for mig højdepunktet for rejsen, nemlig Santa Cruz-trekket. Trekket startede i landsbyen Cashapampa, hvor vi 10 deltagere fra Danmark med Jan og Kirsten mødtes med hele trekking-teamet plus de 18 æsler og 2 heste.
Al bagage blev båret af æslerne, hver deltager skulle kun have en dagtursrygsæk med, hvad man skulle bruge i løbet af en vandredag. De to heste var med som hjælp, hvis en deltager absolut ikke kunne flytte sine vandreben. Turlederne afgjorde, hvem der måtte benytte hestene.
Vandredagene gik i fantastisk flot natur i meterhøje glitrende bjerge med is og sne på toppene. Vi så det berømte bjerg Artesonraju fra flere forskellige vinkler. Bjerget er verdensberømt som filmselskabet Paramount Pictures’ logo.
Vi kom til det ene højdepunkt efter det andet, det ene smukkere end det andet og for mig blev turens højdepunkt en tur op til passet Portachuello de Llanganuco i 4770 moh og derefter ned igen på den anden side af passet. Det var en formidabel udsigt fra bjergkammen. Jeg følte mig som en eventyrer og opdagelsesrejsende.
Læs også DVL går også på vandreferie
Styr på logistikken
En typisk dag i teltlejren begyndte med, at vi blev vækket af køkkenteamet med en kop skøn coca-te og et vandfad med varmt vand. Lejrene lå altid i nærheden af en flod, og hvis vi ville vaskes udover vandfadet, måtte vi ned i floden og bade.
Køkkenteamet hentede vand i floden og kogte det over gasblus, og vi havde altid rigeligt med drikkevand. Morgenmad blev spist i restaurant-teltet, hvor der var langbord og stole til alle.
Dejlig mættende morgenmad, mange gange bestående af brød, æg, pandekager, syltetøj, honning. Efter morgenmaden havde vi selv pakket vores dagturssæk, og lejren blev nedtaget og hængt på æslerne, videre til den næste lejr.
Dejlige måltider i hver lejr
Vi gik i forvejen, dog blev vi hurtigt indhentet af æslerne, og der blev nu gjort klar til frokost et listigt sted halvvejs på turen til næste lejrplads. Her fik vi dejlig varm mad til frokost. Sidst på eftermiddagen nåede vi næste lejr og blev mødt med te, kaffe, kage og så et mindre hvil, indtil aftensmaden blev serveret.
Til aften fik vi også dejlig mættende mad f.eks. kartofler, ris, brød, kylling, steg og grøntsager. Altid suppe til at starte med. Det var utroligt, hvad køkkenteltet og kokkene kunne få ud af et gasblus.
Efter trekket måtte vi sige farvel til vores dejlige team, sige farvel til æslerne og hestene, der i den grad havde sørget for, vi fik en fantastisk og meget anderledes oplevelse så langt fra Danmark. Vi måtte tilbage til civilisationen og turen sluttede med et besøg i Machu Picchu. Også en uforglemmelig oplevelse.
Tak for en eventyrlig og meget anderledes rejse til Jan Tvernø, til Kirsten Brandt, til David Gonzales – den lokale guide, Jhon Morales Huayaney og Patricio Huesa Rivera. Også tak til de øvrige medlemmer af Davids team. En ekstra stor tak til de 18 æsler og de 2 heste.
Af Birgitte Bruun