Vandrernes Dag 2020 i Region Midtjylland

Kom på toppen med Dansk Vandrelaug. Den 20. september holder vi åbent hus, så du ganske gratis kan gå med på vores guidede vandreture. Tag med på tur i Region Midtjylland.

Vandrernes Dag 2020 går med temaet På toppen med Dansk Vandrelaug. Det er din genvej til at komme på toppen i et år med mange udfordringer.

Tag gratis med på Vandrernes Dag
Det gør dig godt!

– Jeg glæder mig, hver gang vi skal ud og vandre sammen. Især i disse coronatider er det værdifuldt at komme ud under åben himmel, langt væk fra hjemmets fire vægge.

– Snakken går på kryds og tværs iblandt nye og gammelkendte vandrevenner, og i år får vi jo masser af opture og højdepunkter med i købet, siger Christian Lauritzen, turleder og formand for Gentofte Afdeling.

Her byder Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Herning-Ikast, Viborg, Horsens og Aarhus Afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Turtitler med en meterangivelse markerer rutens højeste punkt målt i meter over havet (moh).

Vandkraftsøen i Holstebro – 26 m

Mødestedet er Tvis Mølle Naturlaboratorium, Tvis Møllevej 15, 7500 Holstebro klokken 10. Vi vandrer 12 km rundt i varieret natur om Vandkraftsøen og området omkring. Efter turen vil der være en bid mad i Tvis Naturlaboratorium. Husk tøj og fodtøj til vejret og evt. siddeundelag, kaffe.

Vandrernes dag i Skjern

Mødestedet er Skjern kirkes p-plads, Vardevej, Skjern kl. 10. Vi går 15 km i den østlige del af Skjerns grønne korridor. Turen slutter samme sted, som den begyndte.

Gjellerup m.m.

Mødestedet er i den østlige ende af Bilkas parkeringsplads i Herning kl. 10.  Vi skal vandre 10 km – ind over golfklubben og til Gjellerup og retur til Bilka. Der bliver en pause på en baunehøj syd for Gjellerup, hvor der er en flot udsigt. Medbring forplejning til turen. Turen slutter samme sted.

Hørbylunde Bakker og Funder Ådal – Toptur 130 m

Mødestedet er ved parkering under motorvejsbroen på Silkeborgvej kl. 10. Vi skal ud på en 11 km lang vandretur i Funder Ådal og langs med hærvejen til Hørbylunde Bakker, hvor vi kommer op på Store Hørbyhøj (130 meter over havet) og forbi Kaj Munks mindesten. Turen slutter samme sted.

Fra Jernhatten til Rugård og retur

Mødestedet er p-pladsen ved Jernhatten på Djursland kl. 10. Vi vandrer i alt 20 km langs kysten op til Rugård Gods. Retur ad veje inde i landet. Kystlandskabet er hele tiden i bevægelse. Det er en krævende tur. Vi bliver udfordret af klistret ler og væltede træer, der ligger på tværs.

Holger Danskes Høj – 35 m

Mødestedet er Horsens Banegård, Banegårdsgade 1, 8700 Horsens kl. 13. Vandreturen på 8 km går gennem Bygholm Park til Slangebjerget. Videre gennem Ulvedalen til Langdyssen og Holger Danskes Høj. Hjemturen går langs Bygholm Sø forbi campingpladsen og Rest. Kystens Perle. Medbring kaffe, så får I et stykke kage til. Tilmelding senest dagen før.

Gå med på Vandrernes Dag 2020

 

Vandrernes Dag i hele landet

Vandrernes Dag 2020 i Region Nordjylland
Vandrernes Dag 2020 i Region Syddanmark
Vandrernes Dag 2020 i Region Sjælland
Vandrernes Dag 2020 i Region Hovedstaden

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortærret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.