Vandrernes Dag 2020 i Region Sjælland

Kom på toppen med Dansk Vandrelaug. Den 20. september holder vi åbent hus, så du ganske gratis kan gå med på vores guidede vandreture. Tag med på tur i Region Sjælland.

Midt på Asnæs

Vandrernes Dag 2020 går med temaet På toppen med Dansk Vandrelaug. Det er din genvej til at komme på toppen i et år med mange udfordringer.

Tag gratis med på Vandrernes Dag
Det gør dig godt!

– Jeg glæder mig, hver gang vi skal ud og vandre sammen. Især i disse coronatider er det værdifuldt at komme ud under åben himmel, langt væk fra hjemmets fire vægge. Snakken går på kryds og tværs iblandt nye og gammelkendte vandrevenner, og i år får vi jo masser af opture og højdepunkter med i købet, siger Christian Lauritzen, turleder og formand for Gentofte Afdeling.

Her byder Storstrøm, Vestsjælland, Roskilde og Københavns afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Nogle turtitler ender med en meterangivelse, som markerer rutens højeste punkt målt i meter over havet (moh).

Rørvig – Hov Vig – Kattegat

Mødestedet er p-plads på Rørvig Havn, Toldbodvej, 4581 Rørvig kl. 10. Vi går 21 km ad Isefjordsstien til Hov Vig, med et stort fuglereservat. Herfra gennem Sandflugtplantagen til Kattegatkysten, som vi følger inden vi når Rørvig Kirke. Her vil det være muligt at gå fra til en 15 km tur, slut kl. 14.30. De seje går en smut om Dybesø, inden det går retur ad Højsandstien til startstedet.

Midt på Asnæs

Mødestedet er p-plads overfor Asnæs Skovvej 31, 4400 Kalundborg kl. 10. Vi vandrer 11 km først i lidt skov. Derefter langs stranden på sydsiden af Asnæs med en del sten. Lidt åbent land og igen skov inden vi kommer til kysten på nordsiden, som vi følger tilbage. Vi slutter med lidt skov, inden vi er retur ved mødestedet.

Kvalitetsti i Ledreborg skov

Mødestedet er Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre kl. 10.10. Tag med på en dejlig 10 km lang tur til Ledreborg Slotsskoven med skønne udsigter. Vel mødt til en god dag, der afsluttes med kage, når vi er tilbage ved museet.

Næstveds toppe fra Rådmandshaven til Skovgrillen – 48 m

Mødestedet er Rådmandhavens p-plads i Næstved kl. 10. Du kan vælge ruter på enten 8 eller 12 km. Op og ned af de højeste bakker i Næstved området bl.a. Munkebakken 40 m, over Åsen til Sjølundstårnet (det gamle vandtårn) 46 m, hvor vi holder kaffepause. Vi fortsætter over Østre Ringvej gennem Grusgraven og Nissehøjskvarteret, hvor den korte tur går tilbage over Åsen til Rådmandshaven. Den lange tur krydser jernbanesporet og går gennem Fruens Plantage til Udsigtspunktet mod nord 48 m med kig til Rønnebæksholm. Vi fortsætter til Skovgrillen og går tilbage til p-pladsen via Rønnebæk Fælled og Rønnebæksholm.

Vordingborg – 26 m

Mødestedet er p-plads mellem Færgegårdsvej 10 og 12, 4760 Vordingborg kl. 10. Vi går 8 km startende med Oringepynten rundt og naturområdet, der førhen var losseplads, og videre forbi Haveforeningen Trellemarken. Vi runder Nordhavnen, inden vi kommer til Ruinterrænet med Gåsetårnet, som er en del af det gamle Vordingborg Slot fra år 1160. Herfra går vi gennem Historisk Botanisk Have for siden at gå langs Kirkeengen og gennem Kirkeskoven. En tur med udsigt til vand, broer og flot natur, som slutter, hvor den begyndte.

Borremosen og Virket sø – 24 m

Mødestedet er Virkethus p-plads, Virketvej 39, 4863 Eskildstrup kl. 10. Vi vandrer 6 km fra Virkethus gennem Borremosen og af stierne til golfbanen. Her skal vi op og se Virket Sø og prøve at fornemme sporene fra Trygge Slot og de seneste udgravninger. Turen slutter samme sted, som den begyndte.

Vandrernes Dag i hele landet

Vandrernes Dag 2020 i Region Hovedstaden
Vandrernes Dag 2020 i Region Syddanmark
Vandrernes Dag 2020 i Region Nordjylland
Vandrernes Dag 2020 i Region Midtjylland

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortærret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen ligeledes er garant for godt selskab.