Bog klæder dig på til bedre naturoplevelser

Vandring og friluftsliv – Udførlig guide og nyttige tips til oplevelser i naturen. Sådan hedder friluftsleder og leadership coach Mette Mortensens nye bog, der netop er udkommet fra Muusmann Forlag.

Vandreferier med DVL her på udkigspost i Triassic Park i Østrig. Foto Preben Køhler

Udkigspost i Triassic Park i Østrig. Foto Preben Køhler

I det daglige driver Mette Mortensen virksomheden All-Out, der primært udbyder friluftskurser i Danmark og fjeldkurser i Skandinavien. Og i bogen har hun samlet både de grundige anvisninger til forberedelserne og de små tips og gode råd, der tilsammen gør, at man får den bedste oplevelse i naturen.

De basale færdigheder på plads

Nogle drømmer om at sove under åben himmel, og måltider i det fri hører naturligvis med. Men hvordan får man styr på det hele og kommer godt af sted? Vandring og friluftsliv giver svarene.

– Udgangspunktet er at give læseren de basale færdigheder, der skal til for trygt og sikkert at kunne opholde sig, vandre og overnatte i det fri, og man rustes til at vurdere egne behov og kunne pakke og indstille sin rygsæk derefter.

– Bogen gennemgår de forholdsregler, der er nødvendige, hvis man skal holde sig mæt, varm og tør i naturen, og giver input og viden til at vælge det rette friluftsudstyr, som netop passer til den enkeltes behov.

– Der gives også svar på, hvad man fx har brug for, når man på egen hånd skal finde vej med kort og kompas, når man skal tænde bål og lave mad, hvis man får en vabel, bliver stukket af en hveps, og hvad der ellers er af små udfordringer, skriver forlaget i sin pressemeddelelse.

Om forfatteren

Mette Mortensen er uddannet friluftsleder og leadership coach. Hun er i dag selvstændig og driver til daglig virksomheden All-Out, der primært udbyder friluftskurser i Danmark og fjeldkurser i Skandinavien. Her kombinerer hun sin passion for friluftsliv med ledelse, personlig udvikling og gruppedynamik.

Mette flytter mennesker og skaber begejstring, ude som inde. Hun er desuden certificeret inden for både kano, kajak og klatring. Hun har en passion for at vandre og bo i fjeldet og har bl.a. besteget Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, og gået 160 km på Grønlands kendte vandrerute, Arctic Circle Trail.

Medlemsrabat

Muusmann Forlag tilbyder medlemmer af Dansk Vandrelaug 50 kr. i rabat ved køb af bogen Vandring og friluftsliv. Udførlig guide og nyttige tips til oplevelser i naturen”. Når rabatten er fratrukket, kan bogen købes til en pris af 179,95 kr. inkl. levering.

Bogen kan bestilles direkte på hjemmesiden, hvor du oplyser rabatkoden i forbindelse med bestillingen. Rabatkoden oplyses ved henvendelse til Dansk Vandrelaugs sekretariat. Rabatten er gældende, så længe bogen er på lager.

Et medlemskab i Dansk Vandrelaug giver ud over vandreture i godt selskab også adgang til en lang række af rabatordninger. Se dem alle her.