Dommere falder pladask for årets foto

Ét billede stak ud fra mængden, da dommerne var samlet for at votere i fotokonkurrencen 2019.

Balancekunst. Foto Karen Schmolke, vinder af fotokonkurrencen 2019

Balancekunst. Foto Karen Schmolke, vinder af fotokonkurrencen 2019

Fotokonkurrencen 2019 var en let sag at afgøre for DVL’s dommerkomite.

Karen Schmolke har fotograferet en flok vandrere på vej over Hulebækken ved Tystrup Sø i det øjeblik, hvor balancen bliver sat allermest på prøve. Nummer 2 og 3 står Michael Rasmussen bag – et bjergtagende motiv i Østrig og en serpentine i Midtjylland.

Derudover fremhæver dommerkomiteen tre billeder med hædrende omtale.

Temaet var ’vandrende i naturligt samspil’, og det blev der indsendt 74 fortolkninger af – nogle endda uden de vandrende, som derfor ikke er iblandt de præmierede.

Der var også en del, der efterlod dommerkomiteen med en følelse af, at de skulle have været taget lidt før eller lidt senere for at være pletskud. Og så så de rigtig mange, som ville have stået bedre i konkurrencen, hvis de vandrende var fanget forfra eller lidt tættere på.

Klik på billederne og se dem i fuld størrelse

1.  Balancekunst af Karen Schmolke

Dommerkomiteen er faldet for en klassisk vandresituation. Alle har fornemmelsen af, at den forreste mand får en våd sok om to sekunder. Vi får lyst til at bladre for at se de næste billeder – falder de, eller holder de balancen hele vejen over? Billedet er taget på det perfekte tidspunkt.

De vandrende står også stærkt med deres farverige tøj midt i de visne blade. Det er et skønt situationsbillede, som skiller sig markant ud fra alle de øvrige billeder, lyder det fra dommerne.

2. Vandreferie i området omkring Grossglockner, Østrig, af Michael Rasmussen

Fotografisk flot sceneri. Vi føler, vi er med på turen, hvor den bagerste mand giver billedet dybde, mens skyformationerne og de hvide snepletter får bjergkammen til at stå skarpt. Samtidig giver vandrestavene os sved på panden – vi er med på en hård og fantastisk flot vandretur.

3. Serpentinevej i Ejstrupholm af Michael Rasmussen

Samme fotograf som på 2.-pladsen har fanget hele den vandrende gruppe i en sjov situation. Også her får tøjets farver på den grønne og beige bakke gruppen til at springe i øjnene.

Hædrende omtale til følgende (klik og se fuld størrelse)

Kungsleden i Lapland af Rie Lambæk Mikkelsen

Det storslåede landskab sættes i relief af de vandrendes størrelse og den lige linje, som spangen trækker. Dejligt at se vandrere forfra.

Sandvandring – Cape, Sydafrika af Jens Kjær Olsen

Fantastiske blå og beige farver, som står flot til hinanden.

Nationalpark Thy af Erik Olsen

Gode linjer, der snor sig i det flotte landskab i baggrunden, giver os lyst til at gå nedad trappen.

Tak til medlemmerne for de mange flotte billeder, som I har uploadet til fotokonkurrencen 2019. Dem vil vi med glæde gøre brug af rundt omkring på hjemmesiden m.m.

Ligeledes tak til dommerkomiteen, som bestod af Vita Gregersen Nielsen fra Lyngby Afdeling, Alan Hauge Christensen og Jan Adler Nissen fra Københavns Afdeling, Christian Lauritzen fra Gentofte Afdeling og landsformand Steen Kobberø-Hansen.

Dansk Vandrelaug benytter samtidig lejligheden til at takke Friluftsland for at have sponsoreret de tre præmier til vinderfotograferne.

Af Camilla Dam


Fotokonkurrencen 2020

Den nye konkurrence er allerede i gang og løber frem til og med den 5. december.

Bemærk For at logge ind og uploade billeder på fotokonkurrence.dvl.dk skal du benytte dit medlemsnummer som brugernavn og samme adgangskode, som du bruger på medlemsportalen.

Hvis du aldrig tidligere har været logget på medlemsportalen, kan du dér klikke på ”Glemt password”, indtaste din mailadresse og få en ny adgangskode.

Vær med i konkurrencen om at tage det bedste billede fra årets topture og topmøder!