DVL er også for børn

I Dansk Vandrelaug byder de mange turledere på et utrolig varieret vandreprogram året rundt. De står bag og går forrest på alle typer vandreture. Og nogle af dem er velegnet til de meget korte ben.

Hygge på toppen. Foto Kirsten Pedersen

Hygge på toppen med børnebørnene. Foto Kirsten Pedersen

Vandreturene kan være både korte og lange, flade og kuperede, i skove og langs vand, bynære og i øde landskab og de kan gå hurtigt og i adstadigt tempo.

Her er noget for enhver smag og enhver benlængde. Fælles for dem alle er, at der er afsat tid til stop undervejs, hvor dine medbragte drikkevarer og snacks kan indtages.

Indrømmet, der er sjældent børn og børnebørn med på turene, selvom de også er meget velkomne. Men det skal ikke holde dig tilbage. Du kan jo benytte tursøgeren til at finde ture på fx 1-8 km som her. Og så filtrere på de datoer, der er aktuelle for jer.

Prisen for et familiemedlemskab, som gælder for et par + børn og unge under 27 år, koster i 2023 550 kr. og gælder et år frem.

Videoforslag i Storkøbenhavn

Ud over de mange turmuligheder i DVL’s gode selskab, har vi i københavnsområdet udvalgt nogle helt særlige ture, som du kan gå på egen hånd. De er målrettet de små børn. Ruten er let. Den er beskrevet både i tekst og på kort. Og der er endda opgaveark, du kan printe ud og tage med på turen.

Der er også et par forslag til de børn og voksne, der vil gå lidt længere:

Anbefal børnevenlige ture

Hvis du kender en særlig god vandrerute, som du har prøvet af med børn og/eller børnebørn, kan du anbefale den til andre ved at udfylde denne formular. Så deler vi dit gode forslag til ture på egen hånd på hjemmesiden.

Læs også Kirsten vandrer med børnebørn

En eventyrlig app

Uden for DVL kan du også finde inspiration til naturoplevelser for børn. Kender du fx natureventyr.nu? Målgruppen er familier med børn i alderen 3-9 år.

Natureventyr logoEn række børnevenlige ruter i hele landet er blevet udvalgt og med appen Natureventyr, får du en masse fantasifulde fortællinger, der gør gåturene sjove og lærerige for børn.

Bemærk, at nogle af eventyrene koster lidt at hente frem i appen – det fremgår tydeligt, at de grønne turforslag er gratis.