Topper du årets fotokonkurrence?

Temaet for fotokonkurrencen 2020 er naturligvis På toppen – med Dansk Vandrelaug. Tag kameraet med og find det motiv, der indfanger en toptur med DVL bedst.

DVL-medlemmer på toppen i Mols Bjerge. Foto Preben Simonsen

DVL-medlemmer på toppen i Mols Bjerge. Foto Preben Simonsen

Om toppen er 2 eller 170 meter er mindre væsentligt. Dommerkomiteen bag fotokonkurrencen 2020 præmierer som regel billeder med vandrere på – allerhelst forfra, men det er helt op til fotografen at udvælge de bedste toptur-øjeblikke.

Reglerne er enkle – du skal være medlem af DVL, du må højst uploade tre billeder til konkurrencen og billederne skal være taget på en DVL-toptur eller til et DVL-topmøde.

Husk, at have persondatalovgivningen (GDPR) i baghovedet, når du fotograferer. Som Datatilsynet skriver, er ”det afgørende, at de personer, der er på billedet, ikke med rimelighed kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

Tidligere sondrede lovgivningen imellem, om det var en enkeltperson, der var portrætteret (hvilket krævede samtykke) eller et såkaldt situationsbillede. Nu beror det på, ”en helhedsvurdering af billedet og formålet med offentliggørelsen”. Som et eksempel på billeder, der som udgangspunkt kan offentliggøres uden samtykke, nævner Datatilsynet ”billeder optaget under en fritidsklub eller forenings udfoldelse af aktiviteter”. (se mere på datatilsynet.dk).

Hav medlemsnummeret klar til fotokonkurrencen 2020

fotokonkurrence.dvl.dk logger du ind med dit medlemsnummer som brugernavn og postnummer som adgangskode. Vælg menupunktet Fotokonkurrence 2020. Yderligere vejledning finder du på selve hjemmesiden.

Du kan uploade billeder fra den 19. januar og frem til den 5. december, hvor toptursprojektet slutter. Det er muligt at skifte ud blandt de tre billeder indtil deadline. Det kræver blot, at du sletter, inden du uploader et nyt.

Tag årets bedste toptur-billede – der er fine præmier til nr. 1, 2 og 3 fra Friluftsland!

De indsendte foto bedømmes anonymt af en dommerkomite bestående af de fotokyndige medlemmer: Vita Gregersen Nielsen, Karen Schmolke (vinder 2019), Jan Adler Nissen og Christian Lauritzen samt landsformand Steen Kobberø-Hansen.

Lad dig inspirere af de tidligere konkurrencevindere

Dommere falder pladask for årets foto (2019)
Fotografer fanger essensen af DVL (2018)


Konkurrencebetingelser

Fotokonkurrencen 2020 er åben for medlemmer af Dansk Vandrelaug. Medlemmer af dommerkomiteen, Styrelsen, ansatte i sekretariatet samt personer i disses husstand kan dog ikke deltage.

Dine konkurrencefotos skal være taget på en DVL-toptur eller til et DVL-topmøde.

Vi forudsætter, at Dansk Vandrelaug må benytte alle fotos indsendt til konkurrencen i medlemsbladet VandreLiv, på dvl.dk og andet trykt eller elektronisk materiale om DVL efter gældende regler om offentliggørelse af billeder.

Bedømmelsen af de indsendte fotos forventes afsluttet i december, hvorefter der træffes aftale om dag og sted for præmieoverrækkelse. Resultatet offentliggøres her på dvl.dk og Facebook og bliver omtalt i VandreLiv nr. 2, 2021.