Gode erfaringer ved Naturmødet i Hirtshals

På en kunstig skovsti stod 4 repræsentanter for DVL sammen med en række organisationer under Friluftsrådets teltdug og mødte en stor del af de 30.000 gæster ved Naturmødet 2019.

Jette Kruse, Ole Bertelsen, Anna Marie Buur og Anita Munck udgjorde DVL's hold ved Naturmødet 2019.

Jette Kruse, Ole Bertelsen, Anna Marie Buur og Anita Munck udgjorde DVL's hold ved Naturmødet 2019.

Anita Munch (København), Anna Marie Buur (Aarhus), Jette Kruse (Vestsjælland) og Ole Bertelsen (Gentofte) var blevet udpeget på mødet for DVL-kredsrepræsentanter i Friluftsrådet, og det var de taknemmelige for.

Vi havde fået gode erfaringer i 2018 med, hvorledes vi kunne strukturere og forbedre vores indsats i år. Friluftsrådets egne folk havde også evalueret deres indsats i 2018 og derfor udviklet et nyt og meget spændende koncept for, hvorledes man kunne vise medlemsorganisationerne frem i en samlet udstilling.

Ti af organisationerne var med i det store telt, som blev indrettet som en oplevelsessti i en skov, hvor man på træstubbe rundt langs stien kunne placere materiale om sig selv. På alle vægge var der store billeder fra den danske natur, og græs, træer og flis dannede en flot skov med en slyngende sti.

I 2020 afholdes Naturmødet den 14.-16. maj

Egen høje person

Vi var selvfølgelig med fra første færd. Heldigvis var der i indretningen af teltet sat en lille smule plads af til tre caféborde, hvor man kunne repræsentere sin organisation personligt, hvis man ønskede det — og det gjorde vi. Vi var til stede hver dag i alle de timer, hvor der var gang i naturmødet.

Vi fik utroligt mange sjove og gode samtaler med besøgende i alle aldre, dog nok mest folk i moden alder, som lod sig lokke hen til vores bord med udlevering af VandreLiv og alle de mange oplysninger om andre tilbud i DVL, som vi diskede op med.

Vi var også glade for, at Aalborg-afdelingen kom til hjælp og bakkede op, dels med at stå i teltet, og dels med at have en vandretur til Hirtshals på Naturmødets åbningsdag.

Klik og få billederne forstørret:

Kom i gang – med teater

Naturmødet er en folkefest med utroligt mange spændende tilbud i store og små telte, debatter med de kendte, forskere med nye resultater, politikere på grøn stemmejagt, laboratorier til læring, udstillinger og plancher om alle emner, smagsprøver, vandbarer, madsteder, musik og fællessang.

Hvis man skal gøre sig håb om at tiltrække sig de besøgendes opmærksomhed, må man være personligt til stede og gøre opmærksom på sin gode sag. Årets tema var: stop snakken – kom i gang! Og det er jo lige hvad vi i DVL tilbyder. Det vakte tydeligvis genklang hos vores gæster.

Endelig må det tilføjes, at vi opførte et gadeteater om at vandre med DVL. Der var en vis opmærksomhed omkring det og morskab — især for os selv. Det bliver nok ikke vores spidskompetence, men vi nåede ud af teltet, og det er det, som tæller, når arrangementet er så stort som Naturmødet 2019.

Af Jette Kruse


Naturmødet har lagt forskellige videoer ud på deres youtube-kanal, bl.a. denne om, hvordan en jury udvalgte steder til Danmarks Naturkanon:

Emner