På toppen med DVL er genstartet

Turlederne har gået som løver i bur hjemme på egen matrikel, men nu kan de endelig genoptage årets mange ture i vores højtragende projekt På toppen – med Dansk Vandrelaug.

På toppen med DVL giver udsigt til spændende oplevelser - her på Stevns Klint. Foto Jens Arrent

Udsigt til spændende oplevelser på toppen med DVL - her på Stevns Klint. Foto Jens Arrent

Af Carsten G. Johansen

Alle topture blev aflyst i forbindelse med coronavirussen. Men nu kan du igen komme på toppen med DVL. I den gradvise genåbning har vi kunnet tilmelde os ture – fra den 8. juni med maks. 50 personer. Nu gennemføres næsten alle ture, og der er allerede annonceret mere end 150 topture for resten af året. Endnu flere er under forberedelse.

På toppen med Dansk VandrelaugDansk Vandrelaug er taknemmelig for, at Nordea-fonden fortsat støtter os i dette års landsdækkende projekt, selvom det jo ikke er blevet som planlagt. Vi glæder os til at få folk i alle aldre med os ud i den dejlige natur og til de mange flotte udsigtspunkter.

Som en del af den fortsatte opmærksomhed på coronavirus vil det indtil videre gælde, at du skal tilmelde dig de ture, du vil deltage i, så turlederen kan tage sine forbehold for trængsel på stierne.

Find din næste toptur her

Aktive hver for sig

Selvom vandrestøvlerne har fået mindre mudder under bunden i foråret, har vi ikke ligget på den lade side. I stedet for konference og fødselsdagsreception blev der arrangeret et varieret og velbesøgt program på foreningens 90 års jubilæumsdag 18. maj.

Vi har også benyttet tiden til at intensivere arbejdet med at promovere de mange vandrestier i Danmark, som man blandt andet skal benytte, når man vil på toppen af landskabet. Planlægning af flere topture er fortsat ufortrødent, og du kan her se et fyldigt udvalg af spændende topture.

Der venter topmøder ved Himmelbjerget, ved Skamlingsbanken, på Høje Sandbjerg i Nordsjælland og ved Bovbjerg Fyr samt et afslutnings-topmøde på Hersted Høje ved Albertslund. Så håber vi, at corona ikke kommer tilbage og laver rav i den igen.

Vandrernes Dag 2020 - På toppen med Dansk Vandrelaug. På toppen med DVLVandrernes Dag, hvor vi traditionelt har mange ikke-medlemmer med på tur – falder i år den 20. september. Temaet er selvfølgelig topture.

Vilde Danmark kan måle sig med alle

Men nu går vi topture igen. Og de går ikke kun til naturskabte højdepunkter men også menneskeskabte som kirketårne, fyrtårne og højhuse bliver besøgt.

Vi er glade for med dette projekt at have kunnet sætte fokus på en måske lidt overset dimension af det danske landskab og natur.

Mange danskere vil bruge resten af 2020 til at opdage vores mange fine landskaber. DR’s naturserie i foråret satte fokus på den vilde og fascinerende natur i smukke udsendelser, der viste, at vi sagtens kan måle os med andre og mere eksotiske destinationer.

Topturene sætter blandt andet  fokus på landskaberne, og hvorledes vi danskere har præget dem gennem tiderne.

Flere steder rundt omkring i landet har topprojektet lokket ellers naturuvante danskere med ud på tur. Det håber vi vil fortsætte – hvem vil ikke gerne være topbestiger?!

Kom til tops i topkonkurrencen

Topkonkurrencen fortsætter på fuld kraft. Husk, at der er en særlig børnekategori – også med fine præmier.
Alle top-entusiaster har mulighed for at registrere deres topbestigninger på dvl.dk/paatoppen.
Der vil blive trukket lod om præmier fra vore samarbejdspartnere mellem deltagerne hver eneste måned i 2020. Hver indberettet toptur tæller som et lod. Man vil efterfølgende ikke modtage reklamemails fra DVL eller vore samarbejdspartnere.

Der er rygsække og gavekort fra Friluftsland på 3.000 kr. til den, som ved projektets afslutning i december 2020 har deltaget i flest topture samt til den, der er kommet sammenlagt højest op.

For børn er der en særlig topkonkurrence, hvor der trækkes en vinder efter hvert kvartal; juli-september og oktober-december.

Topkonkurrencen løber indtil 31. december 2020.


Topmøde på Himmelbjerget 29. august 2020

Læs mere her

Topmøde på Skamlingsbanken 30. august 2020

Læs mere here


Se alle topindlæg her

Hold dig orienteret på toptur-siden her


Nordea-fonden støtter På toppen med Dansk Vandrelaug