DVL Sønderjylland på Drivvejen ved Læk. Foto Peter Steg. De bedste vandrestier i Region Syddanmark & vandreferie i Danmark

Aktiv ferie og vandreture i Danmark

Det er mere oplagt end nogensinde at tage på vandreture i Danmark. Du kan vælge at gå med på DVL’s ture, men du kan også gå ud på egen hånd. Her hjælper vi dig udenfor.

Hvor finder du turene

DVL’s stiudvalg har overblikket over landets mange vandrestier og derfor samlet Danmarks bedste stioversigt – den direkte vej til en aktiv vandretur og -ferie i Danmark.

I denne generelle oversigt kan du danne dig et indtryk af stierne, hvor der er et kort med de bedste muligheder. Vi viser en række idéer til at finde stierne. Derudover har vi opdelt oversigten i fem regioner – Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden – hvor vi har koncentreret vores anbefalinger til konkrete stityper indenfor regionernes områder.

DVL anbefaler

DVL’s bedste anbefalinger finder du her.

Kvalitetsstierne er de bedste vandrestier i Danmark, idet vi har udvalgt særlig gode stier, som så er certificeret som kvalitetsstier af DVL.

En stor del af turledernes gode vandreture kan findes på Outdooractive og via ovennævnte oversigter.

Hvis du er til længere stier, henviser vi i oversigten til vandreruter over 50 km samt til fjernvandrevejene.

Her peger vi også på Naturstyrelsens anvisninger, Spor i landskabet samt Friluftsrådets kløverstier. Desuden kan du læse lidt om udinaturen.dk og friluftsguiden.dk, der til sammen giver et stort overblik over friluftslivets muligheder.

DVL-vandrere deler også deres råd og erfaringer fra og til egne ferier under På egen hånd.

Endelig har vi i disse gode råd samlet forskellige anbefalinger, som vi er faldet over undervejs i vores søgning efter gode stier.

Så med Danmarks bedste stioversigt er du godt rustet til at finde stierne uanset, hvor i Danmark du befinder dig.

Hvordan finder du rundt på vandreture i Danmark

Når du har fundet din tur, er det vigtigt, at du kan finde vej.

Alle kløverstier, Spor i landskabet-stier og Naturstyrelsens ”gule stier” er ofte godt afmærkede, hvor du som regel kan finde rundt ved hjælp af afmærkningen.

Andre stier er mere sparsomt afmærket. Her er det godt med et kort, en folder eller en eller anden form for elektronisk hjælp. Oftest kan du hente foldere på de hjemmesider, DVL henviser til.

Hjælp til kort og elektroniske hjælpemidler kan du finde her.

Hvordan forbereder du dig

Et godt sted at starte finder du her. Der får du de første råd om vandring, og siden leder dig videre til flere gode vandreråd.

Hvis du vil vide, hvor du kan finde mad, restauranter eller busstoppested på din tur, er Google Maps din guldgrube. Prøv på din smartphone at søge på ”restaurant”, ”cafe”, ”supermarked” eller ”busstoppested”, og du får et væld af muligheder – lige til at gå til. Og der er mange andre søgemuligheder på Google Maps.

Sluttelig er det godt at kigge forbi adgangsreglerne, hvis du er i tvivl om, hvor du må gå.

God tur :-)


Viden om vandring