Velkommen udenfor på Vandrernes Dag 2019

Den tredje søndag i september holder vi traditionen tro åbent hus og inviterer til Vandrernes Dag, hvor alle er velkomne til at tage med på vandretur rundt omkring i hele landet. I år er det den 15. september.

Vi kigger ofte op og ud, som her ved Todbjerg Tårnet. Foto Preben Simonsen

Vi kigger ofte op og ud, som her ved Todbjerg Tårnet. Foto Preben Simonsen

Med temaet ”Gå dig sund – lev længere” har vores erfarne turledere arrangeret over 50 Vandrernes Dag-ture i nogle af Danmarks mange skønne landsdele.

– For os medlemmer handler det jo om, at vi får det godt af at komme ud at gå. Det kommer man i godt humør af. Vi kan få en pause fra den daglige trommerum, nyde naturen og slippe alt det, vi ellers bekymrer os om.

– Den glæde vil vi gerne dele med andre, siger Christian Lauritzen, der både er turleder og formand i Gentofte Afdeling.

På Vandrernes Dag varierer turene i længde fra 5 til 28 kilometer, hvor flertallet er 10 km eller derunder. Alt, du skal gøre, er at møde op og gå med – det er ganske gratis på denne festdag.

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længereGå fx med på Nordsjællandsruten

Vi præsenterer store dele af Nordsjællandsruten, som er en del af den europæiske Fjernvandrevej E6. Med ni ture på forskellige dele af ruten og festlige afslutninger, hvor vandreflokke mødes samme sted – i enten Fredensborg eller Stenløse.

Mange af de andre ture slutter ligeledes med en ekstra fejring af vores store festdag.

Her får du et overblik over samtlige ture fordelt på regionerne:

Vandrernes Dag i Region Nordjylland
Vandrernes Dag i Region Midtjylland
Vandrernes Dag i Region Syddanmark
Vandrernes Dag i Region Sjælland
Vandrernes Dag i Region Hovedstaden

Du kan også vælge blot at zoome ind på Danmarkskortet.

DVL's Danmarkskort har fået prikker af Vandrernes Dag. Kom med os udenfor! Foto Google Maps
DVL’s Danmarkskort har fået prikker. Kom med os udenfor!

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskabet, langs vandet og i byer. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor vores hver især medbragte kaffe/te og madpakke/mellemmåltid bliver fortæret.

Læs også Sådan vandrer vi

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen i det hele taget er garant for godt selskab.

Hvis du vil se, om det at vandre i vores gode selskab er noget for dig, er søndag den 15. september en ekstra oplagt mulighed at gå med på tur. Det er gratis, og du er mere end velkommen.

Som gæst kan du også gå med på alle andre dage af året, her koster det blot 30 kr.

Læs også Du vandrer længere sammen med en ven