Så er den uge sørme gået

Denne gang har jeg valgt at fortælle lidt om, hvad jeg laver ”bag tæppet” i løbet af en arbejdsuge.

Mandag

Efter en gang virtuel familiebingo søndag aften startede mandagen.

Det meste af formiddagen gik med at samle op på sidste uges mails. Med ca. 50 mails om dagen, er der en del at kigge til dér.

Derudover holdt vi det daglige Skypemøde i sekretariatet, hvor fælles administrative forhold blev vendt. Der er selvfølgelig også plads til at tale om andet end arbejde, så alle kommer af med lidt af hvert og får en lille vitaminindsprøjtning her i disse mennesketomme dage.

Jeg havde en lang snak med Bo fra Guldborgsund Kommune om et netværk omkring apps. Vi er i stiudvalget i gang med at vurdere, om vi skal have vores egen app til kvalitetsstierne. Og den app, der bruges til Naturlandet og Istidsruten, virker lovende.

Om eftermiddagen blev der lidt tid til langt om længe at få kigget på kvalitetsstierne. Bl.a. er der 3 nye kvalitetsstier ved Bulbjerg på vej. At certificere og publicere en kvalitetssti er en længere proces, idet kriterierne gennemgås, lodsejeren skal have givet tilladelse, der skal udarbejdes et certifikat og endelig skal kvalitetsstien lægges op på kvalitetssti.dk. Tidligere var vi to, der publicerede kvalitetsstierne, men nu er der kun mig tilbage. Så jeg er desværre noget af en flaskehals i dette arbejde.

Tirsdag

Dagen startede med en frisk morgentur syd for Sørup Herregård. Det gælder om at komme ud og få rørt sig langt væk fra andre i disse bliv hjemme-tider. Og jeg så da heller ikke en sjæl på min morgentur.

Artiklerne til VandreLiv nr. 3 blev drøftet indgående på et kombineret Skype/telefonmøde. Det er ofte en proces, der tager op til 4 timer. Især i dette blad var der en del artikler, der skulle vendes og drejes pga. usikkerheden omkring, hvornår og hvordan samfundet lukker op igen. Da bladet dækker den periode, hvor DVL har 90-års fødselsdag, d. 18. maj, vil der være en del artikler med tilbageblik på DVL’s første årtier. Glæd jer, det er sjovt at læse. Og I kan allerede nu hér læse vores online artikler om vores fødselsdag.

Onsdag

Vi havde det daglige Skypemøde i sekretariatet, hvor vi snakkede om stort og småt. Det er godt at se, at tingene fungerer trods hjemmearbejde og ændrede arbejdsvilkår. Godt gået i Sekretariatet!

Resten af dagen gik – udover adskillige telefonsnakke og mails – stort set med at få arbejdet omkring mange af kvalitetsstierne på plads. Så det var Store Oprydningsdag på det område for mit eget vedkommende.

Onsdag sluttede som alle de andre hverdage med en vandretur med min yngste søn, som havde været ude for en skiulykke i uge 7 i Østrig med sprængt milt til følge og med 10 dage på hospital i Innsbruck. Det er en del af hans genoptræning at komme ud i frisk luft og på gåtur med farmand. Det er rigtig hyggeligt og givende, og vi får vendt mange ting i disse tider.

Torsdag

En af mine mange opgaver er også at sidde med i koordinationsgruppen for delprojektet Naturstafetten, som er en del af projektet Vores Natur. Der er en del skriven frem og tilbage i denne tid pga. coronakrisen, idet vi ikke ved præcist, hvornår vi kan starte Naturstafetten. Den er er planlagt til start d. 31. maj, men usikkerheden omkring den gradvise åbning af Danmark gør, at vi i god tid drøfter forskellige muligheder.
En af vores mange dygtige turledere Dorrit Christensen fra Københavns Afd. har påtaget sig at være projektleder på Naturstafetten, og det gør hun rigtig godt! Jeg er sikker på, at hun sammen med koordinationsgruppen får styret Naturstafetten godt igennem 2020.

Som morfar og farfar til 4 børnebørn har jeg retten til en ”morfar”. Den benytter jeg mig meget af i disse arbejd-hjemme tider. Det er også en god måde at splitte arbejdsdagen op i to dele. Struktur er altid godt, når man skal være derhjemme i lange tider. Og en ”morfar” er også struktur.

Det er vigtigt, at man med inspiration og struktur kan bevare det gode humør og den mentale sundhed. Statens Serum Institut har skrevet nogle gode råd om dette (klik her).

Fredag

Jeg er medlem af præsidiet i European Ramblers Association (ERA), som normalt mødes et par gange om året. På grund af coronakrisen kan vi ikke mødes fysisk men har valgt at mødes hver fredag formiddag på Skype for at håndtere de ting, vi normalt klarer på de sædvanlige møder.
I dag var det især konsekvenserne af coronakrisen, der blev drøftet. En del af ERAs medlemsorganisationer vil forventelig miste indtægter, da de ikke kan holde deres aktiviteter i gang. Et par eksempler er den svenske turistforening og den norske turistforening, som begge mister store indtægter i øjeblikket, da de har måtte lukke deres hytter ned. Især har den svenske turistforening bedt om donationer for at klare den.
Andre ting kører dog videre. F.eks. regner vi med, at Eurorando 2021 i Rumænien kører videre, selvom nogle af hotellerne pt. er lukkede.

Efter mødet i ERA præsidiet var det tid til en kvik alene-gåtur, som foregik i Kærehave skov øst for Ringsted. Der havde jeg ikke været før, og det var en fin tur, som kan anbefales.

Desuden optog jeg en video med min mobil til Vores Natur projektet, hvor jeg skulle sige noget efter et manuskript. Videoen bliver klippet sammen med andres tilsvarende videoer.

Resten af dagen gik med det sædvanlige med at besvare emails.

Nu er det ved at være weekend og snart påske

Gå derfor endelig ud og spis!

Jeg mener UD bogstaveligt. Tag madpakken med på din tur. Og nøjes ikke med madpakken. Forkæl dig selv. Tag noget lækkert med i rygsækken. En kage, noget slik, frugt eller lidt af det hele. Du har i allerhøjeste grad fortjent en belønning, når du tager afsted på egen hånd.

Og så kan du altid belønne dig selv yderligere senere på dagen med en god kop te eller et glas rødvin.

Det forudsætter dog en god vandretur for dig eller jer to fra samme husstand ude i naturen – med god afstand til andre.

OPFORDRING: Spred jer i naturen og lad være med at klumpe jer sammen. Hjælp os alle og statsministeren med at komme godt igennem og godt ud af påsken sammen hver for sig. Brug derfor Danmarks bedste stioversigt til at finde stierne.

Nyd det – god weekend og god påske

Steen