Vandrernes Dag 2023 i Region Sjælland

Hvad siger du til en gratis guidet vandretur i godt selskab? Lørdag den 23. september inviterer Dansk Vandrelaug traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag. Gå med - det gi'r livsglæde.

Reersø rundt. Foto ?

Reersø rundt. Foto ?

Dansk Vandrelaug byder velkommen til nye og gamle vandrere på Vandrernes Dag i Region Sjælland, hvor vi fejrer vandringens mange glæder samtidig med mange andre vandreforeninger i hele Europa. 

DVL’s 21 afdelinger deler de mange glæder, der er ved at vandre i flok på velplanlagte ture, som alle er gratis for gæster på Vandrernes Dag. En rutineret turleder guider dig trygt igennem landskabet, så du blot skal følge det gode selskab.

Forløber turen hen over frokost, sætter vi os og spiser hver vores medbragte madpakke – Husk et siddeunderlag, så du hverken bliver våd eller kold.

Sæt kryds i kalenderen, for her byder DVL Vestsjælland, Roskilde, og Storstrøm velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Vandrernes Dag 2023 Sjælland og øerne

Ordrup Næs-Kårup Skov (17 km)

Mødestedet er grusparkeringen Højbjergvej 30, 4540 Fårevejle, kl. 10. Vi følger stranden rundt om Ordrup Næs med fantastiske udsigter og skal så over bakkerne med nogle gode udfordringer gennem Lejerbjerg og Kårup Skov. Der er noget stenet langs stranden, så godt fodtøj anbefales.

Holbæk rundt (20 km)

Mødestedet er Havnevej 5, 4300 Holbæk, kl.10. Vandring langs Fjordstien og Ladegård Skovene samt parker og gennem Holbæk Dyrepark, Arnolds Bjerg ved Fælleden.

Reersø Rundt (10 km)

Mødestedet er p-plads ved Reersø Camping, Strandvejen 54, 4281 Gørlev, kl. 13. Turen foregå på strand, stier og lidt asfalt, så tilpas fodtøjet derefter. Undervejs bliver der holdt en kaffepause, så husk kaffen eller noget andet at drikke.

Tur gennem grønne områder i Roskilde (11 km)

Mødestedet er Roskilde Station foran hovedindgangen kl. 10. Gå en tur i godt selskab og oplev en smuk bytur i grønne omgivelser og ad finurlige stier med få og små fortællinger undervejs. Vi holder en pause undervejs og spiser den medbragte madpakke. Tag gerne kaffe/te med, så sørger vi for kage.

Herlufsholmskoven (8 km)

Mødestedet er p-pladsen ved Rådmandshaven 20, 4700 Næstved, kl. 10. Kom med til en perle i Næstved. Herlufsholmskoven, Susåen og den smukke kostskole og kirke.

Landliggere i Faxe Ladeplads (9 km)

Mødestedet er Faxe Ladeplads Station, Postvej 2, 4654 Faxe Ladeplads, kl. 10. Kom tæt på fortidens bade- og ferieby på denne Historiske Vandring i Faxe Ladeplads.

Svanesøen og Holmeskov Dyrehave (5 km)

Mødestedet er p-pladsen ved stationen. Jernbanegade 2, 4990 Sakskøbing, kl. 10. Vi går fra stationen forbi Svanesøen og over i Holmeskov Dyrehave. Denne tur er velegnet til begyndere.

Sakskøbing til Krenkerup Gods (11 km)

Mødestedet er p-pladsen ved stationen. Jernbanegade 2, 4990 Sakskøbing, kl. 10. Alle er velkomne på tur fra Sakskøbing gennem skov til Krenkerup Gods og Haveskoven. Husk madpakken, som vi indtager et sted i skoven.

Vandrernes Dag og European Walking Day fejres hvert år den første lørdag under den europæiske idrætsuge, European Week of Sport (23.-30. september). På de sociale medier kan du følge andres spor med hashtaggene #beactive #europeanwalkingday. Og så selvfølgelig vores egne #dvldk og #danskvandrelaug.


Få et regionalt overblik over de mange andre gåture her: