Vandrernes Dag 2023 i Region Syddanmark

Hvad siger du til en gratis guidet vandretur i godt selskab? Lørdag den 23. september inviterer Dansk Vandrelaug traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag. Gå med - det gi'r livsglæde.

Tørning Mølle. Foto DVL Sønderjylland

Tørning Mølle er en af mulighederne på Vandrernes Dag. Foto DVL Sønderjylland

Dansk Vandrelaug byder velkommen til nye og gamle vandrere på Vandrernes Dag, hvor vi fejrer vandringens mange glæder samtidig med mange andre vandreforeninger i hele Europa. 

DVL’s 21 afdelinger deler de mange glæder, der er ved at vandre i flok på velplanlagte ture, som alle er gratis for gæster på Vandrernes Dag. En rutineret turleder guider dig trygt igennem landskabet, så du blot skal følge det gode selskab.

Sæt kryds i kalenderen den 23. september, for her byder Kolding, Esbjerg, Sønderjylland og Fyn afdelinger velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Vandrernes Dag 2023 i Syddanmark

Premium-ruten Blochsgård (8 km)

Mødestedet er parkeringspladsen overfor Børsmose Camping kl. 10. Tag med rundt på et af de smukkeste naturlandskaber i Danmark.

Bramming (10 km)

Mødestedet er Idrætsvej Alle 10, 6740 Bramming, kl. 10. Kom med og få lidt ‘lykke’, når Søren Hansen fortæller levende om Kaj Lykkes liv og dannelsesrejse gennem tiden.

Historisk vandring i marsken omkring Højer (10 km)

Mødestedet er parkeringspladsen ved Højer Mølle, Møllegade 13, 6280 Højer kl. 10. Turen er arrangeret i samarbejde med museumsformidler Lars Nielsen, Museum Sønderjylland. Tag med og hør om de spor, menneskets liv har afsat i Tøndermarsken.

Gennem 10.000 år af Danmarkshistorien (18 km)

Mødestedet er Hammelev Kirke, Kirkeforte, 6500 Vojens, kl. 9.30. Denne kulturhistoriske vandring er lavet i samarbejde med Museum Sønderjylland ved museumsformidler og arkæolog Merete Essenbæk, der er guide på turen.

Haderslev Dyrehave (5 km)

Mødestedet er p-pladsen lige før Nørskovgårdsvej 24, 6100 Haderslev, kl. 10. Vi går primært i dyrehaven, men har også lige et par afstikkere. Turen byder på bakket terræn med gode udsigter, og mon ikke dyrene vil lade sig se.

Vandrernes dag omkring Klakkebjerg og Brende Å (5, 10 eller 19 km)

Mødestedet er Kerte Forsamlingshus, Kertevej 19, 5560 Aarup kl. 10 for alle tre fynske ture. Vi skal gå ture i det flotte og kuperede skovområde med Brende Å, der løber igennem området.

Vandrernes Dag og European Walking Day fejres hvert år den første lørdag under den europæiske idrætsuge, European Week of Sport (23.-30. september). På de sociale medier kan du følge andres spor med hashtaggene #beactive #europeanwalkingday. Og så selvfølgelig vores egne #dvldk og #danskvandrelaug.Få et regionalt overblik over de mange andre gåture her: