Gå dig sundere med os

Det kræver ikke et fitnesscenter at nå den daglige motion. Når du sætter det ene ben foran det andet, er det godt for dit helbred og din velvære. Det er såre simpelt at gå dig sund.

Gå dig sundere - fx med en vandretur i Handsted Skov. Foto Gerda Kyed

Gå dig sundere - fx med en vandretur i Handsted Skov. Foto Gerda Kyed

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du er fysisk aktiv mindst en halv time hver dag. Men vidste du, at det ikke nødvendigvis betyder, at du hver dag skal sidde og svede på motionscyklen i fitnesscenteret eller løbe flere kilometer? Faktisk kan du helt enkelt gå dig sundere.

Hos Dansk Vandrelaug går vi både for at opleve naturen og nyde godt selskab med vores medvandrere. Men vi gør det også, fordi det virker som medicin på kroppen. Vi ved, at en god vandretur sætter sit præg på humøret og kan mærkes fra hoved til tåspidser.

Find vej til ture under 10 km

Vores fornemmelse af vandreturens sundhedsmæssige effekt er også bakket op af lægevidenskaben. Mange undersøgelser viser, at vandring er godt for helbredet. Et eksempel er et simpelt eksperiment i DR-programmet Sundhedsmagasinet, hvor tre kvinder, der ellers ikke motionerer, skulle gå en rask vandretur hver dag i tre måneder. Kvinderne tabte sig flere kilo, øgede deres kondital og forbedrede blodsukkerniveauet. En af dem gik sig endda fra et forstadie til type-2-diabetes.

Nå de 10.000 skridt

Der er altså ingen tvivl om, at vandring er god motion, som kroppen takker dig for. Og så har det den fordel, at det er motion, som langt de fleste kan være med til.

Vandre-sundheden gemmer sig bl.a. i strandkanten. Foto Gerda Kyed.
Vandre-sundheden gemmer sig bl.a. i strandkanten. Foto Gerda Kyed.

Hos Dansk Vandrelaug varierer ruterne i både længde, sværhedsgrad og tempo. Nogle vil gerne have pulsen op og lidt sved på panden, mens andre foretrækker kortere ruter i et roligere tempo. Lige meget hvilken tur du vælger, kan det stadig betale sig.

Går du med på vores korteste ture på omkring 4 kilometer, har du allerede gået over halvdelen af de 10.000 skridt, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, du som minimum skal nå i løbet af en dag. Det kan virke som en sur pligt at skulle nå så mange skridt hver dag, men i godt selskab med Dansk Vandrelaug bliver det let som en leg.

Kom med ud og gå

Har du også lyst til at gå dig sundere, er du altid velkommen til at gå med som gæst på vores ture – hav blot 30 kr. med til turlederen. Du får sund motion og godt humør i naturen, når Dansk Vandrelaugs erfarne turledere fører dig sikkert rundt i landskabet.

Bliv medlem af det gode selskab og gå med