Nysgerrig på vandring? Gå denne vej ⇓

Dansk Vandrelaug giver samtaler i bevægelse - kan ikke undgå at røre dig. Vil du med ud at gå en tur?

Toptur i Københavns Nordhavn. Foto Bente Michelsen

Toptur i Københavns Nordhavn. Foto Bente Michelsen

Variationen er stor, når vi mødes for at vandre en tur i godt selskab. For med 21 afdelinger fordelt i hele Danmark og et hav af kreative turledere byder vi både på skovture, ture langs kyst, søer og vandløb, byture, vandreture i det åbne landskab og meget mere.

Distancen varierer også umådelig meget, for vi går både meget kort og rigtig langt, men flertallet af vores ture er 7-15 km.

Er du nybegynder udi vandring er gåture under 10 km et godt sted at begynde. Hvis du vil udfordres mere end gennemsnittet, kan du gå efter ture på 20 km og derover.

Mødestedet fremgår af den enkelte tur, når du klikker dig ind til turdetaljerne. Enkelte vandreture kræver forhåndstilmelding – det vil fremgå tydeligt, hvis det er tilfældet. For det meste møder du blot op og går med på turen.

Sådan kommer du ud at vandre – det skal der til

Fyld lungerne med sundhed

Du går dig også sund med Dansk Vandrelaug. Det skriver læge Jerk W. Langer i denne folder, hvor han underbygger, hvorfor vandring er sundhedsfremmende bl.a. på disse punkter:

  • Få et sundt hjerte
  • Undgå sukkersyge
  • Skarp og glad hjerne
  • Forebyg demens
  • Styrk knogler, led og sener
  • Dæmp gigtsmerter
  • Gå ud af stress-spiralen
  • Gå dig slank

– Lige fra vægt og kolesteroltal over blodtryk til humør og hukommelse er der gevinst. Nemt, billigt og uden bivirkninger, fastslår lægen.

Det er sundt at vandre
Gode relationer kan forlænge dit liv

Medlemsaftaler der batter

Ud over de åbenlyse fysiske og mentale fordele ved at vandre i fællesskab – med den behørige afstand til hinanden – så får du også andre fordele ved at melde dig ind i Dansk Vandrelaug. Se nu bare på den lange liste af rabataftaler.

Som medlem af DVL får du fx 20 % rabat på fodtøj i Friluftsland, hvilket svarer til 320 kr. i rabat, hvis du køber et par nye vandrestøvler prissat til 1600 kr. Dermed har Senior-medlemskabet lynhurtigt betalt sig.

Et par tjekkede vandrebukser med smarte detaljer såsom slidstyrke, bevægelighed og åndbarhed får du fx 15 % rabat på i både Fjeld & Fritid, Friluftsland og Pro-Outdoor. Således reducerer du prisen med 195 kr. på et par bukser, som koster 1300 kr. Og så skal du måske lige have en termokande til turkaffe/te med i købet plus en julegave til dit ligeså aktive barn eller barnebarn. Dermed har voksenmedlemskabet og familiemedlemskabet ligeledes lynhurtigt betalt sig.

Bliv medlem af Dansk Vandrelaug

– Ren forkælelse!!! Møder op med rygsæk og madpakke – og får den smukke danske natur foræret med tryg guidning af turledere. Du møder som du er – kan være social eller bare nyde at gå og suge naturen ind.

– Altid positive mennesker omkring der deler begejstringen for naturen. Lærer nye områder og noget af deres historie og er altid naturlig træt og godt tilpas efter en DVL-traver, fortæller Heidi fra Aarhus Afd.

Læs mere Du vandrer længere sammen med en ven
Læs mere Vandring er motion for alle

På tur i godt selskab – derfor

I DVL’s Facebook-gruppe lægger mange billeder op fra vores vandreture. Her kan du få nogle indtryk fra en Erling Sørensens Vild Natur på Trelde Næs med Sønderjyllands Afdeling midt i oktober.