Vandrernes Dag 2022 i Region Sjælland

Hvad siger du til en gratis guidet vandretur i godt selskab? Den 3. søndag i september inviterer Dansk Vandrelaug traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag. Ses vi den 18. september?

Vandrernes Dag i Præstø. Foto Karen Schmolke

Du kan bl.a. komme på tur i Præstø på Vandrernes Dag. Foto Karen Schmolke

Vandring giver grøn energi! Og Dansk Vandrelaug byder velkommen til nye og gamle vandrere på den årligt tilbagevendende Vandrernes Dag den 18. september.

DVL’s 21 afdelinger deler de mange glæder, der er ved at vandre i flok på ture, som alle er gratis for gæster på Vandrernes Dag. En rutineret turleder guider dig trygt igennem landskabet, så du blot skal følge det gode selskab.

Sæt kryds i kalenderen, for her byder  Vestsjælland, Roskilde, og Storstrøm Afdeling dig velkommen udenfor til Vandrernes Dag:

Ringsted Å (12 km)

Mødestedet er p-plads ved Havemøllevej 21 kl. 10. Tag med på en efterårsvandring langs med Ringsted Å. En skøn tur hvor vi går langs med åen til Ringsted roklub (Vestdæmningen).

Slagelse Øst 9 km

Mødestedet er Nørrevangstorvet, 4200 Slagelse (bus 903, stoppested: Nørrevangsskolen) kl. 10.05. Snør støvlerne og gå med på denne tur på vandrenes dag. Der er indlagt en kaffepause på turen. Efter en pause kan man forsætte på næste tur til Slagelse Nord.

Kongskilde (10 km)

Mødestedet er p-plads ved Kongskilde, Sorøvej 34, 4180 Sorø kl. 10.30. Vi vandrer langs kvalitetsstien Kongskilde. Undervejs bliver du informeret om kriterierne for, at en vandresti kan certificeres som kvalitetssti.

Holbæk Sportsby (10 km)

Mødestedet er p-plads Sportsbyen, Sports Alle 1, 4300 Holbæk kl. 11.00. Vi vandrer i området omkring Sportsbyen, Holbæk dyrepark, Knudskoven m.m.

Slagelse Nord (8 km)

Mødestedet er Nørrevangstorvet, 4200 Slagelse (bus 903 stoppested Nørrevangsskolen) kl. 12.45. Snør støvlerne og gå med på denne tur på vandernes dag. Der er indlagt en kaffepause på turen.

Efterårets komme i Gulddysseskoven 8 km

Mødestedet er p-plads for enden af Jyllinge Parkvej kl. 10.  Se Gulddysse Skov på en anden måde på Vandrernes Dag.

Lidt af alting (10 km)

Mødestedet er p-pladsen ved Skovkilden på Skyttemarksvej overfor Næstved Kaserne kl. 10.  En dejlig tur med by og land, skov og vand, samt bakke op og bakke ned og flotte udsigter.

Liselund, Lilleskov og Stubberup Have 11 km

Mødestedet er Langebjerg 4, 4791 Borre kl. 10. Vi går gennem Liselund Park til Hellehavns Fyr og videre gennem Lilleskov og Stubberup Have og retur til parken.

Masnedø (8 km)

Mødestedet er p-plads ved Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg kl. 10. Masnedø er hjemsted for Masnedøfortet, som vi kommer forbi. Vi ser broer til Sjælland og Falster – samt flot natur.

Præstø (9 km)

Mødestedet er Menys p-plads, Svend Gønges Torv, 4720 Præstø kl. 10. Vandrernes Dag i Præstø byder på en smuk tur langs kysten af Præstø Fjord og videre gennem Faksinge Skov med udsigt over Evensø.

Vandrernes Dag i Guldborg kort tur (5 km)

Mødestedet er Guldborg Havn, Guldborgvej 352, 4862 Guldborg kl. 10. Vandrernes dag i Guldborg, start fra havnen og rundtur i Færgemark og Hildesvig Skov.

Vandrernes dag i Guldborg Lang tur (10 km)

Mødestedet er Guldborg Havn, Guldborgvej 352, 4862 Guldborgkl. 10. Vandrernes Dag i Guldborg med start fra havnen (Lolland)og rundt i Storskoven.

Kalbyrisskoven – en perle af natur (7 km)

Mødestedet er parkeringspladsen Skovkilden Skyttemarksvej 144, 4700 Næstved kl. 10. Vi går ad brede og smalle skovstier gennem Kalbyrisskoven. En åben løvskov med særdeles varieret vegetation. Slutter turen på den grønne ring.

Vandrernes Dag på Høje Møn (7 km)

Mødestedet er Liselund p-plads kl. 10. Tag på tur i det kuperede landskab på Høje Møn. Vi går fra Liselund til Aborrebjerget og tilbage langs kysten.

Vandring rundt om Godserne Jomfruens Egede og Lystrup (9 km)

Mødestedet er p-plads ved Øster Egede Kirke, Kirkevej 3, 4640 Faxe kl. 10. Vi går ad smukke skov- og markstier gennem Hulket og Åstrup skove med en fantastisk udsigt ud over Rønnede, via Lystrup Gods gennem Kirkeskov Dyrehave retur til Jomfruens Egede.

Find samtlige Vandrernes Dag-ture her

Vandrernes Dag 2022

Med DVL på vandretur

På vandretur med DVL sørger vores erfarne turledere for, at du bliver ført sikkert rundt i landskab, langs vand og i by. De holder de fornødne pauser undervejs, hvor den medbragte kaffe/te og mad/mellemmåltider bliver fortæret.

Du får med stor sandsynlighed også et par vandrehistorier undervejs, mens gruppen er garant for godt selskab.

Husk

Gode sko eller støvler, som er gået til. Medbring vand, snacks og kaffe/te – og en madpakke, hvis turen foregår over flere timer. Tjek vejrudsigten, om du har brug for vandtæt eller vindtæt påklædning.


Få et regionalt overblik over de mange andre gåture her:

Emner