Vandrernes Dag langs sø og land

Den 3. søndag i september inviterer Dansk Vandrelaugs 21 afdelinger traditionen tro alle ud i naturen på Vandrernes Dag.

Stanghede og Hald Sø 71 m (med sø). Foto Ove Jakobsen

Stanghede og Hald Sø. Foto Ove Jakobsen

Sæt kryds i kalenderen den 19. september 2021, hvor vi med temaet ’vandreglæder – sammen’ byder velkommen i det fri, så endnu flere opdager, hvor mange fornøjelser der er ved at vandre.

Vandrernes Dag 2021-logoDet seneste år har vi gentagne gange læst og hørt, hvordan befolkningen via coronaens mange restriktioner har bemærket det positive, der følger i sporene af en gåtur.

Men kender de også glæden ved at vandre i flok? Ved de, at vores turledere sætter rammen, så vi andre kan nyde omgivelserne uden at bekymre os om, hvilken vej vi skal gå?

Vi giver ny luft, nye oplevelser og endda nye venner. De glæder er værd at dele med endnu flere.

Øje for søer

I år har vores entusiastiske turledere arrangeret omkring 40 ture i hele landet. Nogle endda med samme startsted, så du kan vælge at gå fra flere steder, hvis turen synes for lang.

Søger du fx udsigt til søvand i det jyske, kan turen gå til Ridemandsmølle Sø fra Svenstrup Station syd for Aalborg og til enten Hald Sø eller Karls Sø og Snabe Igelsø ved Viborg. Vandkraftsøen er målet i Holstebro, Knudmosesøerne er et bynært bud på nogle hyggelige timer i Herning. Ørnsø byder sig til i Silkeborg, imens vi går langs Bygholm Sø ved Horsens, og Fårup Sø er tilbuddet ved Jelling.

Gå til kortet og zoom ind på dit område, så finder du let en tur i godt selskab – vi ses udenfor!

Vandrernes Dag 2021

I det storkøbenhavnske område er Farum Station udgangspunktet for 2 ture, hvor der udsigt henholdsvis til Furesøen og Birkerød Sø og Furesøens sydlige bred, imens Farum og Bastrup Sø er målet for en tur i nærheden på Vandrernes Dag.

Lyngby og Bagsværd Sø er en mulighed, hvis du starter på Lyngby Station. Og vi vandrer langs Damhussøen med udgangspunkt fra Åmarken Station.

Længere nordpå får du et vue over Arresø, når turen begynder på Kregme Station. Imens vi går rundt om Nørresø på Lolland med mødested på Maribo Station.

Derudover går der også ture i skoven og langs hav- og fjordvand. Nogle af turene indeholder endda lidt af det hele. Variationen er naturligvis stor på en DVL-vandretur.

Vær vært for nye vandrere

På Vandrernes Dag håber vi, du inviterer venner og bekendte med ud i det fri. Fortæl de nysgerrige gæster, at turene varierer i længde, men flertallet er omkring 10 km. Og vores erfarne turledere tilpasser tempoet, så alle nyder turen.

Kig forbi dvl.dk/vandrernesdag, vælg en tur og hank op i en, som trænger til god motion i hyggeligt selskab.

Vandrernes Dag-turene er gratis for alle!

Regionsopdelt overblik over Vandrernes Dag
Vandrernes Dag 2021 i Nordjylland
Vandrernes Dag 2021 i Midtjylland
Vandrernes Dag 2021 i Syddanmark
Vandrernes Dag 2021 på Sjælland
Vandrernes Dag 2021 i hovedstaden

Emner