Gå dig sund – Lev længere

Gå dig sund – Lev længere er årets slogan for Vandrernes Dag søndag den 15. september.

Gå dig sund – Lev længere, sådan som vandrerne på Lodsstien langs Randers Fjord her gør. Foto Vagn Olsen.

Gå dig sund – Lev længere, sådan som vandrerne på Lodsstien langs Randers Fjord her gør. Foto Vagn Olsen.

Dansk Vandrelaug holder hvert år Vandrernes Dag den tredje søndag i september. Første gang var i 1991, så i år er det 29. udgave af dagen, hvor alle inviteres med på en af de mere end 50 forskellige ture, lokalafdelingerne arrangerer.

Vandrernes Dag 15. september 2019 Gå dig sund - lev længereHusk, på Vandrernes Dag er turene også gratis for gæster, så tag venner og bekendte med på tur den dag. De får sikkert en god oplevelse ud af det.

Gå dig sund i Jylland

Sønderjylland Afdeling inviterer dig i Paradiset ved Bommerlund – en tur i Bommerlund Plantage, langs ådalen og rundt om ”Paradiset”. Der bliver nok fortalt lidt om Bommerlund snapsen undervejs. Afdelingens anden tur går rundt om Nordborg Sø og igennem Lavensby og forbi Nordborg Slot. I vest byder Esbjerg Afdeling på en kort og en lang tur på Fanø – den korte på øens nordlige del, mens den lange går fra Sønderho til Nordby via blandt andet fuglekøjerne og Rindby. Horsens Afdeling tager dig med til Husodde Strand og Campingplads og ad naturstien til Elbæk Skov og Brakør.

Længere nordpå kan du gå med Holstebro Afdeling rundt om Holstebro Kraftværkssø og til Tvis Mølle Naturlaboratorium. Herning-Ikast Afdeling har tur langs Skygge Å gennem Stenholt Skov og ved Bølling Sø, samt en anden tur rundt i Løvbakkerne. Ringkøbing-Skjern Afdeling har vandretur på Holmsland langs Ringkøbing Fjord til blandt andet Nørby og Kloster og Vonåen. Endelig byder Viborg Afdeling på tur ved Tange Sø og Trækstien i Ormstrup Skov og Vejerslev Skov med mere, og også en dobbelttur (to turlængder) ved Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy. Den går blandt andet gennem forblæste plantager og over både grå og hvide klitter, så der bliver nok at se på!

Læs også Velkommen udenfor på Vandrernes Dag

Gå dig sund på Fyn

Afdeling Fyn har en længere og en kortere tur ved Glorup Gods og herregården Rygård, hvor du kan opleve den romantiske borgstemning og den smukke herregårdspark. Og i Odenseområdet er der tur ved Blangstedgård langs Lindved Å til Kohaveskoven.

Gå dig sund på Bornholm og Lolland

På Bornholm er der eftermiddagstur ved Balka, Salthammer og Snogebæk Havn og sommerhusområde, mens Storstrøm Afdeling byder på to ture i de Lollandske alper med Dodekalitten, jættestuen Glentehøj og Ravnsborg Voldsted og Bakker. Ved voldstedet er der rester af en borg opført i 1330 af Grev Johan den Milde (af Plön) – borgen blev i 1347 overtaget af Valdemar Atterdag.

Gå dig sund på Sjælland

På Sjælland har Storstrøm Afdeling en tur i Faxe, hvor du blandt andet kommer til Kalkbruddet og Blåbæk Mølle, og en anden tur fra Næstved rundt om Herlufsholm og gennem Skytteskov og Klosterskov og retur langs Susåen. Vestsjælland Afdeling byder blandt andet på tur til Vejrhøj og gennem Bjergene og Kårup Skov. En af deres andre ture hedder Guld og grønne skove ved Boeslunde, som går forbi Boeslunde Borgbanke og Espe Gods. Roskilde Afdeling har en tur rundt om Vallø Stift og i Vallø Skov og langs stranden retur til Køge. En anden af Roskildes ture går på Nordsjællandsruten, hvor Nordsjælland Afdeling også har ture. Nordsjællandsruten er en fjernvandrevej imellem Helsingør og Roskilde.

Her får du overblikket over alle ture på Nordsjællandsruten

Gå dig sund på i hovedstaden

I hovedstadsområdet kan du blandt andet gå med Københavns Afdeling til Karlstrup Kalkgrav på en tur, der også kommer forbi Mosede Fort, Trylleskoven og igennem Firemileskoven og Karlstrup Mose. Nord for byen har Gentofte Afdeling en tur fra Klampenborg gennem Ermelunden og Ordrup Mose til Bernstorffsparken, hvor der er fælles kaffe/te med afdelingens anden tur rundt om Gentofte Sø og Hundesømosen. Og du kan komme med Lyngby Afdeling på en længere tur i Jægersborg Hegn og langs Mølleåen, eller en kortere tur ved Skodsborg. Også disse ture slutter med et fælles traktement ved Skodsborg.

Her får du overblikket over samtlige ture. Find den tur, der passer dig bedst, mød op, så sørger vi for godt selskab på turen. Og så god fornøjelse på tur til Vandrernes Dag!

Af Christian Lauritzen, Gentofte Afdeling

Her får du et overblik over samtlige ture fordelt på regionerne:

Vandrernes Dag i Region Nordjylland
Vandrernes Dag i Region Midtjylland
Vandrernes Dag i Region Syddanmark
Vandrernes Dag i Region Sjælland
Vandrernes Dag i Region Hovedstaden

Du kan også vælge blot at zoome ind på Danmarkskortet.

DVL's Danmarkskort har fået prikker af Vandrernes Dag. Kom med os udenfor! Foto Google MapsDVL’s Danmarkskort har fået prikker. Kom med os udenfor!

 

Du kan vandre dig til sundhed – se bare her